''Ludnica'' u Stožicama! Zvezda na čudesan način izvukla produžetak!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.05.2022.
20:45
Izvor: Sportske.net

Maratonska borba se nastavlja!

AdmiralBet ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Posle 40 minuta igre u ljubljanskim ''Stožicama'', Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 76:76! Igra se produžetak!

Zvezda je izvanredno počela utakmicu, pre svega napadački. Ekspresno su crveno-beli poveli sa 7:0, potom poveli i sa 19:7, a posle samo šest minuta igre imali su 22 postignuta poena, zahvaljujući raspoloženim Holinsu, Kaliniću, Vajtu i Voltersu.

U tim trenucima domaćin je prošao na osam poena zaostatka, bilo je 22:14 za Zvezdu, ali iz minuta u minut je i Cedevita Olimpija sve bolje igrala u napadu, pa je na kraju prve deonice rezultat bio 29:24 za Zvezdu.

Druga četvrtina je bila znatno drugačija. Odbrane su bile znatno čvršće, a to se pogotovo odnosi na Ljubljančane koji su uspeli da neutrališu Zvezdine najveće adute u napadu i polako su stvari na terenu okrenuli u svoju korist.


Edo Murić je svojom trojkom sredinom drugog kvartala doneo prvo vođstvo Cedevita Olimpiji u ovoj utakmici, 36:34. Imali su domaći nešto kasnije i četiri poena prednosti, ali Zvezda je do kraja prvog poluvremena uspela da vrati prednost na svoju stranu, makar i minimalnu. To je učinio Ognjen Dobrić trojkom uz zvuk sirene za 44:43 za Zvezdu posle prvih 20 minuta.

Ono što je bio veliki problem za domaće jeste četvrta lična greška za Džejkoba Pulena već u finišu druge četvrtine, ali s druge strane Ljubljančani su do kraja meča imali znatno više slobodnih bacanja od Zvezde.

Blizu deset hiljada navijača imala je Cedevita Olimpija večeras uz sebe i nošeni tom energijom domaći košarkaši su i u nastavku igrali vrlo čvrsto i agresivno u odbrani, praveći gostima sve više problema.

Ponovo je tim Jurice Golemca stekao blagu rezultatsku prednost i uz manje prekide ju je i održavao do kraja treće četvrtine, predvođen sve boljim Edom Murićem u napadu.

U poslednjih deset minuta ušlo se rezultatom 59:54 za Cedevita Olimpiju koja potom nije ispuštala vođstvo, a stigla je i do maksimalnih devet poena prednosti (71:62), pri čemu je Zvezda tri minuta bila bez poena.

Naravno, očekivao se odgovor Zvezde u finišu, a crveno-beli su uhvatili priključak sa dve brze trojke Ivanovića i Holinsa i meč uveli u dramatičan finiš, dva minuta pre kraja.

Usledio je tajm-aut posle kog domaći gube loptu, a u kontri Dobrić zakucava i smnajuje na 71:70!

Zvezdinu seriju je nakratko prekinuo Ferel samo jednim pogođenim slobodnim bacanjem, ali crveno-beli osim što su imali mali broj slobodnih bacanja, još su i loše gađali. Luka Mitrović pogađa jedno od dva bacanja, ali Ogast na drugoj strani poentira za 74:71.

Na 39 sekundi do kraja Holins je iznudio prekršaj, ali promašio je oba slobodna bacanja, pa je Zvezda u tim trenucima imala 3/11 učinak sa linije penala.

Domaći potom ne koriste napad, a na drugoj strani Murić pravi faul na Dobriću na oko pet sekundi pre kraja. Dobrić oba puta uspešan, smanjio je na 74:73!

Usledio je novi tajm-aut pre napada Ljubljančana. Murić je odmah fauliran, pogodio je oba bacanja za 76:73. Posle još jednog tajm-auta gostiju, Ivanović je promašio trojku, Luka Mitrović je uhvatio odbitak, pogodio uz faul, ali se postavljalo pitanje da li je to učinio pre zvuka sirene. Gledale su sudije snimak i presudile da koš važi i da Mitrović šutira slobodno bacanje za produžetak! Pogodio je Mitrović, 76:76, igraće se i dodatnih pet minuta!

Murić je sa 17 poena bio najefikasniji kod domaćih, po 11 su upisali Dragić i Ferel. U Zvezdi Dobrić 15, Volters 14, Holins 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke