Ludo, Jokiću pomoć prijatelja iz Argentine, DeRozan postigao koš sezone!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 02.01.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Jokić najbolji, imao i pomoć. DeRozan opet brži od sirene, ali na kakav način!

AP Photo/Nick Wass
AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Jokić je za promenu dobio pomoćnika, makar u meču sa Hjustonom. Faku Kampaco je iz 22 poena, rekord karijere, imao i 12 asistencija, ovo je treća pobeda u nizu za Nagetse, dok Hjuston igra tranzicionu sezonu, sedam poraza zaredom. Četiri igrača Denvera bila su u kovid protokolu, plus Meloun i njegov pomoćnik Dejvid Adelman, pa je Popaj Džons imao priliku da vodi tim. Hjuston je dobro počeo, imali su dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini, a onda je usledila oluja, 47 poena Nagetsa u drugom periodu, rekord za tim iz Kolorada u ovoj sezoni.

Jokić je utakmicu završio sa 24 poena, najefikasniji u timu, samo četiri promašaja, dodao je i 11 skokova i 3 asistencije. Nije bilo ni potrebe da forsira, na parketu je proveo 25 minuta. Igrači sa klupe su imali dobro veče, Bol Bol je ubacio rekord karijere 11 poena, i Vlatko Čančar je bio odličan dok nije dobio udarac u nos u trećoj četvrtini, 11 poena. 

Voriorsi su u derbiju tukli Jutu, 28 poena Karija uz devet asistencija, Vigins je dodao 25 poena, pomoglo je i iskustvo Igodale. Veteran je bio odličan, 12 poena, 8 asistencija, 7 skokova, uključijući i trojku kojom je dotukao "Džezere". Kod domaćih koji su izbrisali -16 u trećoj četvrtini, Mičel, Bogdanović i Klarkson po 20 poena, koliko je imao i Gobert uz 19 skokova. Juta je ubacila čak 41 poen u trećoj četvrtini, ali su Voriorsi serijom 7:0 u finišu stigli do dragocene pobede. 

Baksi su stigli do šeste pobede u nizu, Pelikansi su bili lak zalogaj za šampiona, Adetokumbo je napravio tripl-dabl, 35 poena, 16 skokova i 10 asistencija. Od povratka posle korone, u četiri meča od Božića, prosek grčkog košarkaša je zastrašujući, 33 poena, 11 skokova i 6.5 asistencija. 

Hardenu u Njujorku nije pomogao tripl-dabl, Klipersi su iznenadili Netse koji su ih potcenili jer su gosti bili strašno oslabljeni. Nije bio ni trenera, Taj Lu je bolestan od korone, Brajan Šou je vodio tim drugu noć u nizu. Erik Bledso je dao 27 koševa za goste, Terence Man i Redži Džekson su dodali po 19. 

Heroj večeri je ponovo DeRozan, igra fantastičnu godinu za Bulse. On je pogodio iz nemoguće pozicije za pobedu u prestonici. Prvo je Kuzma trojkom doneo prednost Vizardsima, već su počeli da slave, ali je kao i prethodne večeri, DeRozan pogodio za pobedu sa sirenom. Sedmi trijumf u nizu, najduža serija za Bulse od 2014. godine. Domaći razočarani, vodili su tokom čitavog meča, dali čak 70 poena u reketu i izgubili. U jednom trenutku dobili su i nesvakidašnju tehnički jer su imali šest igrača na parketu, zbunio se Alize Džonson momak koji je potpisao ugovor na deset dana. 

Detroit je nakon produžetka pobedio San Antonio...

Rezultati:

Milvoki - Nju Orleans 136:113
Detroit - San Antonio 117:116
Vašington - Čikago 119:120
Bruklin - LA Klipers 116:120
Hjuston - Denver 111:124
Juta - Golden Stejt 116:123

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke