Luka Božić i Valensija - Šta se dešava?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.06.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Ugovor potpisan, a onda se pojavio problem?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Luka Božić je dve prethodne sezone blistao u AdmiralBet ABA ligi, u dresu Zadra i ono što se već dugo očekuje jeste veliki transfer u neki inostrani klub.

Već dugo se povezivao sa Valensijom, u jednom trenutku je izgledalo da je to maltene gotova stvar, ali je onda ta priča utihnula.

Šta se, zapravo, dešava, otkrivaju zagrebačke ''Sportske novosti'' koje u svom tekstu ističu kako je Božić potpisao ugovor sa Valensijom, ali se pojavio problem što je ovog leta španski tim promenio trenera. Na klupu Valensije došao je Pedro Martinez koji u svojoj viziji tima za narednu sezonu, izgleda, ne vidi Luku Božića.

Ima li izlaza iz te situacije?

''Jedna od opcija je, tvrde dobro upućeni, da Valensija od ugovora koji, navodno, iznosi 350 hiljada evra, isplati Božiću kao odštetu.

I tu se spominje 150hiljada evra, dok bi KK Zadar sa svoje strane dodao ozbiljniju sumu, koliko tačno ne zna se i zadržao igrača na kojem se gradila prošla sezona.

Ali postoji i opcija da Valenaija pronađe klub koji je spreman ponuditi više za Božićev izlazak iz ugovora, onda bi verovatno 'izvisio' Zadar, jer u finansijskoj situaciji u kojoj jesu, teško bi se mogli nositi s nekim klubom u Španiji ili negde drugo u Evropi.

I poslednja opcija je da se na temelju pomenutog ugovora Božić pojavi na pripremama s ciljem da mu iz ruke ne izmakne raniji dogovor. Uglavnom, Božić i Valensija, još nije gotova priča!'', pišu ''Sportske novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke