Luka dao sve, "izdao" ga Letonac, Vučević pocepao "Mrežice", Juta preživela sa penala!

Autor: Boris Jovanović
subota 20.03.2021.
08:46
Izvor: Sportske.net

Dalas poražen u Portlandu, iznenađenje u Orlandu, lider se provukao u Tampi...

AP Photo/Steve Dykes
AP Photo/Steve Dykes

Povezane vesti

Sudar starova u Oregonu, oporavljeni MekKolum sa 32 poena i neizbežni Lilard sa 31 košem su uspeli da uzmu meru Mavsima. Luka Dončić je brojao do 38, dodao po 8 skokova i asistencija, ali je za pobedu gostima nedostajao bolji Porzingis, Letonac je meč završio sa svega 11 koševa. Slovenac je imao pomoć u Hardeveju Džunioru koji je brojao do 25, ali su Blejzersi na kraju slavili. Ponovo bez minuta za Marjanovića, timovi ponovo igraju u nedelju. 

Sansi nisu dozvolili novo iznenađenje, slavili protiv Minesote koja ih je šokirala pre par večeri, Pol je ubacio 20 poena, Buker 16, na drugoj strani Tauns 24, "Vukovi imaju skor 10-32 kandidati su za jedan od najgorih timova lige, iako su imali velika očekivanja.

Golden Stejt je na 50% uspeh u Tenesiju je još vredniji ako znamo da je izostao Kari, da je Grin bio loš. Umesto Stefa, Džordan Pul odličan, 25 poena, ali je prevaga bio Endrju Vigins koji je sa 40 koševa obeležio veče karijere.

Očajnici su se sudarili u Teksasu, Detroit je naneo Hjustonu 19. poraz u nizu. Poslednji put su Roketsi dobili prvih dana februara. Frank Džekson je ubacio 23 poena za Detroit koji je prvi put posle više od mesec dana vezao dva trijumfa. 

Juta je preživela Tampu, a Donovan Mičel je sam izašao na liniju penala više nego čitav tim Reptorsa. On je ubacio 31 poen, osam u poslednjem minutu, inače od 16 bacanja promašio je samo jedno. Siakam nije uspeo sa sirenom da donese produžetak svom timu, lopta se dvoumila, kockice su pale na stranu lidera koji je nekako preživeo gostovanje na Floridi.

Da ostanemo na Floridi, još dva meča su tamo odigrana noćas. Orlando je tukao Bruklin što je svakako iznenađenje, furiozna poslednja četvrtina Medžika, sjajan je bio Aron Gordon sa 38 poena, Furnije je dodao 31, pa 43 koša Irvinga nisu puno vredela. Netsi su tako izgubili posle osam pobeda u nizu, što je rekord franšize, ali ih je iznenadio šut Orlanda. Medžik je postigao 21 trojku i neočekivano dobio prvi posle posle mesec dana. Nikola Vučević 22 poena, 14 skokova, 8 asistencija, Bruklinu je nedostajao bolji Harden, slaba partija za "Bradu", 19 poena, 9 asistencija, šutirao je manje od 27%.

Trojke su pljuštale i u trećem meču na Floridi, postizala ih je Indijana, rasturili su Majami, 27 poena Brogdona koji je promašio samo dva šuta, Sabonis je dodao 13, uz 15 skokova, ubacili su 20 trojki iz 36 pokušaja, to je bila presuda za Majami koji nije ni pripretio na ovom meču.

Zvuči čudno, ali Sakramento je počistio Boston ove sezone. Dobili su ih i u Masačusetsu, što jeste iznenađenje, ali Seltiksi igraju promenjivo i ovo nije, najblaže rečeno sezona kakvoj su se nadali. D'Aron Foks je ubacio 29 poena, Badi Hild dodao 22, za domaće ovo je četvrti poraz u pet mečeva, dali su samo 15 poena u poslednjoj četvrtini. Poslednji put Kingsi su dobili dva puta Boston u sezoni još 2007. godine.

Sparsi su dobili i treći meč na turneji po Istoku, pao je i Klivlend, Keldon Džonson je ubacio 23 poen i uhvatio 21 lopte, rekord karijere, od početka do kraja San Antonio je vodio u Ohaju, a momak iz Kentakija Džonson ni sam nije mogao da veruje u 21 skok, nikada ni na jednom nivou od škole nije imao takav učinak.

Posle velike bitke, Jokić i Marej su u produžetku presudili Čikagu, što možete da čitate u posebnoj vesti.

Rezultati:

Klivlend - San Antonio 110:116
Boston - Sakramento 96:107
Majami - Indijana 110:137
Orlando - Bruklin 121:113
Toronto - Juta 112:115
Hjuston - Detroit 100:113
Memfis - Golden Stejt 103:116
Denver - Čikago 131:127
Feniks - Minesota 113:101
Portland - Dalas 125:119

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke