Luka Dončić izgubio košem sa dvadeset metara, Vasa i Hornetsi odigrali horor poluvreme!

Autor: Boris Jovanović
sreda 28.02.2024.
07:04
Izvor: Sportske.net

Čudo u Ohaju!

AP Photo/Sue Ogrocki
AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Mavsi su šokirani. Kada je Pi-Džej Vašington zakucao tri sekunde pre kraja činilo se da nose pobedu u Teksas. Ali, Maks Štrus je imao vremena da podigne glavu i sa dvadesetak metara baci loptu ka košu. Ušla je kao "kap", usledila je ludnica na terenu i tribinama, Klivlend je dobio meč na neverovatan način. 

Istorija kaže ovo je drugi najduži koš koji je rešio meč, odmah iza onog Devonte Grejema koji je doneo pobedu Pelikansima protiv Oklahome. Štrus koji je pogodio nekoliko trojki u finišu je rekao da je na koledžu pogodio sa veće udaljenosti za pobedu u prošloj deceniji. TO nije toliko poznato jer je u pitanju univerzitet Luis u Ilinoju koji je u drugoj diviziji univerzitetske košarke.

Inače, Luka Dončić je dan pre 25. rođendana ubacio 45 poena i imao 14 asistencija, Kajri je brojao do 30, ovo je tek drugi poraz Dalasa u deset mečeva, ali dugo će ga pamtiti. Inače na tribinama je bilo nekoliko desetine Slovenaca kojih ima u Ohaju. Jasno dobili su autograme i slike od zemljaka.

Kleju Tompsonu prija uloga šestog čoveka, ubacio je 25 poena, Voriorsi su na 6:1 pošto je Klej premešten na klupu. On je pokrio Karija koji je prvi put posle 12 godina poluvreme završio bez poena., Na kraju je završio sa 18 poena, Vašington nije imao šansu, a Golden Stejt je preskočio Lejkerse na devetom mestu Zapada.

Orlando je spustio Bruklin na 81 poen, Franc Vagner je sa 21 košem bio lider u odsustvu bolesnog Bankera. Pelikansi su uništili Njujork u MSG, domaći oslabljeni, nije bilo Bransona i Hartenštajna, takođe povređeni su Rendl, Anunobi i Mičel Robinson. Njujork se držao po poluvremena, ali su gosti iz Nju Orleansa dali prvih deset poena u nastavku...

Seltiksi su dodali gas u poslednjoj četvrtini i na kraju bez problema stigli do devete pobede u nizu, bez Embida Filadelfija nije konkurentna. Najefikasniji Džajlen Braun sa 31 poenom, Tejtum je dodao 29, ovo je 15. pobeda u nizu za Kelte protiv Siksersa. 

Atlanta je vodila od početka do kraja protiv Jute, Bogdanović je radio sve, 19 poena, po tri skoka i asistencije, po dve ukradene lopte i blokade. Ubacio je tri trojke, domaći ponovo bez Janga...

Milvoki nije imao nikakve šanse protiv Šarlota, Janis 24 koša, Lilard 23, Bobi Portis je dodao 21, Hornetsi su u prvom poluvremenu postigli 28 poena, najmanje u ovoj sezoni od svih timova. Micić neubedljiv za 16 minuta, par poena, tri assistencije, Pokuševski još čeka papire za debi.

Iznenađenje u Čikagu, Detroit je pobedio Bulse, stigli su Vizardse devetom pobedom u sezoni. Kejd Kaningem iako rovit 26 poena, domaćima nije pomogao ni Nik Vučević sa 25 poena i 10 skokova. Čikago je pogodio 2 od 29 trojki, komentar nije potreban.

Minesota je bez odsutno Taunsa savladala Sparse, Entoni Edvards se povredio krajem poluvremena, ali se vratio i završio sa 34 poena. Gober se suočio sa zemljakom Vembanjamom, imao 13 poena i 17 skokova, dok je top pik završio obrnutim redosledom, 17 koševa i 13 uhvaćenih lopti.

U tek zavšenim utakmicama Oklahoma je dobila Hjuston, drže korak sa Minesotom, Džildžes-Aleksander je završio sa 31 poenom. Vratio se Jović posle suspenzije, osam poena, par skokova, odigrao je 15-tak minuta, u timu ponovo i Batler i Rozije, iskombinovali su 41 koš za trijumf Hita u Oregonu.

Rezultati:

Klivlend - Dalas 121:119
Orlando - Bruklin 108:81
Vašington - Golden Stejt 112:123
Atlanta - Juta 124:97
Boston - Filadelfija 117:99
Njujork - Nju Orleans 92:115
Čikago - Detroit 95:105
Milvoki - Šarlot 123:85
Minesota - San Antonio 114:105
Oklahoma - Hjuston 112:95
Portland - Majami 96:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke