Luka Dončić strašan u Bostonu, prokletstvo Lejkersa!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 01.04.2021.
08:41
Izvor: Sportske.net

Slovenac rasturio "Kelte", Lejkersima novo pojačanje nije dugo trajalo...

AP Photo/Ashley Landis
AP Photo/Ashley Landis

Povezane vesti

Devin Buker pogađao je iz svih oružja, 45 poena, Bulsi nisu imali šanse protiv Feniksa koji igra strašnu sezonu i drži drugo mesto Zapada. Kris Pol je dodao 19 koševa i 14 asistencija i mada su se Bulsi držali i prišli na -3 u finišu, pobeda je ostala u Arizoni. Vučević je meč završio sa 24 poena, 10 skokova.

Andre Dramond neće baš po dobrom pamtiti debi za Lejkerse, odmah se pridružio Lebronu i Dejvisu na listi povređenih. Na sreću nije toliko opasno, ali ostaće nekoliko utakmica van tima, loša stvar za šampiona koji ima težak raspored u Aprilu. Naravno, bez dvojice najboljih Lejkersi su bili lak plen za Bakse, Milvoki ih je spustio ispod 100 poena, Adetokumboj je ubacio 25, uz 10 skokova, Mildlton dodao 17, DžejRu Holidej je bio najefikasniji sa 28.

Seriji Sakramenta je kraj, nakon meč mečeva Kingsi su izgubili od San Antonija koji je osvetio za poraz u prošlom meču. DeRozan je ubacio 26 poena, Sparsi su igrali sa mnogo više energije i mnogo bolju odbranu nego u prošlom meču protiv Kingsa kada su primili 132 koša.

Oklahoma je okrenula protiv Toronta koji je u velikim problemima, Mihajlik je ubacio 10 od 22 poena u poslednjoj četvrtini, Pokuševski je propustio meč.

Niksima koji se bore za plej-of je u Mineapolisu pobeda itekako značila, ali "Vukovi" su im naneli bolan poraz. Njujork je imao dobijenu utakmicu, ali su nadigrani u poslednjih osam minuta, kada su postigli samo devet poena. Dotukao ih je Bisli trojkom u poslednjem minutu. Niksi su vodili sa 18 razlike, Rendl je meč završio sa 26 poena, 12 skokova i 6 asistencija, ali su sever napustili praznih šaka.

Majk Konli je sačuvao najbolje za bivše saigrače, ubacio je 13 od 26 poena u poslednjoj četvrtini pa je vodeća Juta prošla Tenesi. Bojan Bogdanović je dobao 23 poena, Juta je treći put za nedelju dana tukla Memfis, preživeli su rafal od 36 poena Moranta, a pobeda je vrednija jer je ostvarena bez Donovana Mičela. Juta je podsetimo preživela pakao kada je avion udario u jato ptica, pa su bili prinuđeni da se vrate u grad, a igrači su bili prestrašeni onim što se dešavalo u vazduhu.

Harden se povredio u poslednjoj četvrtini protiv svog Hjustona, završio je sa 17 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Da li su Netsi potcenili Hjuston tek gubili su 18 razlike posle pet minuta, ali na kraju je prelomio Irving sa 31 poenom, pa je favorit stigao do trijumfa i prvog mesta na Istoku.

Strašni Luka Dončić je ubacio 36 poena, imao 8 skokova, Dalas je slavio u Bostonu. Vodili su sa 23 razlike, onda se spetljali, išli iz greške u grešku, Kelti su se vratili, ali snage za preokret nije bilo. Dalas je ubacio 19 trojki, od toga su Dončićević 7. On je pogodio dva od tri bacanja u finišu, Branson takođe bio precizan u penal završnici, pa je Dalas tukao domaće.

Marjanović nije igrao.

Majami je odličnom odbranom u utakmici na mali broj poena srušio Indijanu, u napadu je Dankan Robinson iskočio sa šest trojki, 20 poena. Batler je dodao 18, ovo je prvi put u tri meča ove sezone da Majami pobeđuje Indijanu.

Rutina za Portland na drugom kraju Amerike, dobili su slabi Detroit, četvrta pobeda u nizu, 33 poena, 10 asistencija Lilarda, 24 poena MekKoluma, Melo je dodao 16 pa dileme nije bilo, mnogo jači gosti su lako trijumfovali.

Detroit - Portland 101:124
Indijana - Majami 87:92
Boston - Dalas 108:113
Bruklin - Hjuston 120:108
Memfis - Juta 107:111
Minesota - Njujork 102:101
Oklahoma - Toronto 113:103
San Antonio - Sakramento 120:106
LA lejkersi - Milvoki 97:112
Feniks - Čikago 121:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke