Luka i Kajri konačno zajedno, Bogdan akter "revolveraškog obračuna"!

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.02.2024.
07:45
Izvor: Sportske.net

Poraz Atlante, rival ih uništio trojkama, favoriti noćas sigurni...

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Čini se da retko Kajri i Luka na terenu zajedno, ali kada jesu, Dalas ume da bude impresivan. Tandem Mavsa je iskombinovao 41 poen, a na ruku im je išla povreda Embida koji će na operaciju. Bez svog MVP lidera, Siksersi nisu imali mnogo nade u nastavku kada se Kajri raspucao, Dončić je dodao par koševa kada se lomilo, pa su se Teksašani radovali na Istoku. Kod domaćina, Obre 19, Tobi Haris 17, Maksi samo 15 poena. Držali su se do poluvremena, ali su u trećoj četvrtini dali samo 17 poena. 

Voriorsi su stigli do očekivane, ne baš uverljive pobede u Bruklinu. Kari je ubacio 29 poena, Kuminga 28, Stef je bio u neverici, niko od saigrača osim njega nije postigao trojku, ukupno je Golden Stejt šutirao 4 od 22. Deset godina ovaj tim nije dobio meč u kome je šutirao trojke manje od 20%. Ali, prednost u reketu je bila ključ, razmahao se Grin, pa su ipak zabeležili pobedu, ružnu, ali se piše.

Klivlend je u velikoj formi, 14. pobeda u 15 mečeva, Mičel je brojao do 29, Maks Štrus dodao 22 poena, od druge polovine decembra, Kavsi imaju najbolji skor u ligi i to kada su dva startera, Garland i Mobli bila van terena. Pobedom protiv Sakramenta preskočili su Milvoki na drugom mestu Istoka. Na drugoj strani Sabonis 12 poena, 19 skokova, 15 asistencija, ovo je njegov 15. tripl-dabl u sezoni, izjednačio se sa Jokićem.

Tripl-dabl za Entonija Dejvisa, tek treći u karijeri. On je vodio sa 26 poena, 15 skokova i 11 asistencija Lejkerse do pobede nad očajnim Hornetsima. D'Anđelo Rasel je ubacio 28 poena, Lebron 26, pa Lejkersi turneju završavaju sa skorom 4:2 i sada su dve pobede iznad 50% uspešnosti.

Klipersi su sa stilom završili najdužu turneju sezone, u pravom revolveraškom obračunu tukli su Atlantu. Leonard je brojao do 36, ubacio je 11 koševa u poslednjoj četvrtini, Harden je uz 30 poena imao i 10 asistencija, pa nije čudo što je ovo bila šesta pobeda Klipsa u sedam mečeva turneje. Šutirali su 60% za tri poena i iako je i Atlanta imao dobar šut, nisu mogli da priđi ovim procentima. Bogdanović je ubacio četiri trojke, to su bili svi poeni, imao je i šest asistencija i tri skoka.

Brendon Ingram je rasturio Reptorse, osam trojki, 41 poen, prvi igrač u istoriji koji uz ovakav učinak nije izgubio nijednu loptu. MekKolum je dodao 20 poena, od toga šest trojki. Toronto u krizi, osam poraza u devet mečeva. Prilika da se lošoj seriji stane na kraj je meč u sredu u Severnoj Karolini.

Šarlot - LA Lejkers 118:124
Klivlend - Sakramento 136:110
Filadelfija - Dalas 102:116
Atlanta - LA Klipers 144:149
Bruklin - Golden Stejt 98:109
Nju Orleans - Toronto 138:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke