"Luka je jako ponosan što je Slovenac"

Autor: Sportske Net
utorak 05.09.2023.
21:01
Izvor: Sportske.net

Sutra od 14.30 sastaju se Kanada i Slovenija.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Košarkaši Slovenije i Kanade sastaju se sutra u okviru četvrtfinalnog meča Mundobasketa. Glavna zvezda Slovenaca, ali i jedna od najvećih na Svetskom prvenstvu je svakako Luka Dončić. Upravo je njegov saigrač iz Dalasa, a sutrašnji protivnik Dvajt Pauel imao šta da kaže. 

"On je veoma strastven prema košarci i prema reprezentaciji. Svaki put kad izađe na teren u dresu Slovenije osećate da tu pripada. Veoma je ponosan na to odakle dolazi, i ekstremno je ponosan što je Slovenac", izjavio je Pauel.

Imaju i Kanađani zvezde u timu, kao što su Gildžusu - Aleksander, Ar Džej Beret i Dilon Bruks, koji su Špancima, na prethodnoj utakmici, ubacili 68 od ukupno 88 poena čitave ekipe. Možda će to baš biti njihova prednost u odnosu na Sloveniju, koja će se u mnogome oslanjati na svog superstara,

"Radujem se utakmici protiv Slovenije, sjajan su tim, a Luka je jedan od najboljih igrača na svetu što ja vidim svaki dan u klubu. Ima neverovatan kvalitet i biće nam potrebno mnogo napora da ga zaustavimo. On je motor ekipe, ali se mora isto tako reći da Slovenija ima još dobrih igrača oko njega. Sreli smo se u hotelu, srećan sam zbog njega. Dobri smo prijatelji inače. Ali sada moramo misliti svako na svoju reprezentaciju, dodao je Pauel.

Upravo će pobednik ovog duela snage ukrstiti sa Srbijom u polufinalu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke