Luka jedva dočekao nastavak NBA, Slovenac maestralan! Greg Popovič otpustio sedmostrukog Ol-Star igrača!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 11.03.2021.
08:01
Izvor: Sportske.net

Nastavljen NBA šampionat posle pauze, pobede domaćina, Slovenac silan u državnom derbiju!

AP Photo/Brandon Wade
AP Photo/Brandon Wade

Povezane vesti

Luka Dončić i Kristaps Porzingis su bili previše dobri za San Antonio pa je derbi Teksasa pripao domaćima. Slovenac je uz 22 poena, imao po 12 skokova i asistencija, Letonac dodao 28 koševa i 14 uhvaćenih lopti. Za Dončića ovo je tripl-dabl broj 33 u karijeri, a više od pobede Mavsa pričalo se o odluci San Antonija da otpusti LaMarkusa Oldridža.

Iskusni igrač koji je bio u svojoj šestoj sezoni u Sparsima i koji je sedam puta igrao na Ol-Staru nije više deo ekipe. Oldridž ima 35 godina, Popović je rekao da nije povređen i da je ovo najbolji potez za obe strane.

Videćemo šta je sledeća stanica za Oldridža koji je u Teksas stigao iz Portlanda. Tamo je kao i u San Antoniju igrao sa Patijem Milsom, Australijancem koji je sinoć ubacio 14 poena, DeRozan je bio najefikasniji sa 30, uz 11 asistencija. Bitku je San Antonio izgubio pod obručima, imali su 19 skokova manje i primili 21 poen iz druge šanse posle ofanzivnog skoka rivala.

Bobi Marjanović nije dobio šansu protiv bivšeg kluba.

U drugom meču večeri, Valančijunas je bio junak pobede Memfisa protiv Vizardsa. Litvana je ubacio 29 poena i imao 20 skokova, Dža Morant je dodao 21 poen i 10 asistencija, "Grizliji" su postigli 78 poena u reketu, na to gosti nisu imali odgovor. Bil je ubacio samo 21 poen, vodeći strelac lige se ispromašivao, Vestbruk dodao 20, Bertans i Avdija po 13, Vašington je šutirao 40% nedovoljno za ozbiljniji otpor raspoloženom domaćinu.

Dalas - San Antonio 115:104
Memfis - Vašington 127:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke