Mitrović o sezoni Zvezde: "Još ne treba davati ocene"

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 11.03.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Maksimalno u Evroligi.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je sa 110:57 blago rečeno deklasirala "fenjeraša" AdmiralBet ABA lige Krku na svom terenu. Crveno-beli su potpuno sigurni na prvom mestu regionalnog takmičenja, dok ruže ne cvetaju u Evropi.

Veteran Zvezde Luka Mitrović je naglasio da ekipa pristupa maksimalno bez obzira da li je favorit. 

"Trebalo bi mnogo da zabrljamo, pa da ispustimo prvu poziciju. Svi znamo koliko znači prednost domaćeg terena u doigravanju, toga smo svi svesni. Zato smo maksimalno posvećeni svakoj utakmici, uopše nije važno ko je na drugoj strani terena, da li smo ili nismo favoriti“, priča Luka Mitrović za "Sport Klub".

Kapiten reprezentacije Srbije u kvalifikacionim prozorima veruje da dok god daje najbolje od sebe na terenu, to će mu se vratiti.

"Imam sportsku filozofiju da svaki meč odigram na isti način, najbolje što mogu svakog sekunda, bilo ko da je rival. Onda se kroz neku karmu ili sreću vrati to zalaganje onda kada je najpotrebnije. Kao što mi je bilo važno, posle povrede krajem decembra, da vratim samopouzdanje i poverenje saigrača i trenera. Idemo ka kraju sezone, sve je važno i onda kada pobeda ne dolazi u pitanje kao veći deo susreta sa Krkom. Mora da se razmišlja o unapređenju igre, individualne i timske, pa ne sme da bude opuštanja i kada se sigurno korača ka dva nova boda“, kazao je Mitrović.

Svaki meč do kraja evroligaške sezone biće odigran sa namerom pobede.

"To ne dolazi u pitanje. Naravno da ćemo odigrati maksimalno, u pokušaju da ostvarimo što više pobeda, pogotovo što smo četiri puta domaćini u preostalih šest kola. Radujem se svakoj utakmici, kao da je prva sledeća ona odlučujuća. Kada izađem na parket, trudim se da budem od maksimalne pomoći timu, ne razmišljam o preostalim šansama.“

Posle velikih ulaganja i ambicija, čini se da je bar u Evroligi, sezona ispod očekivanja. Ostaju borbe za još dva trofeja.

"Ocene bi trebalo davati kada se završi sezona, ima još da se igra, najmanje tri meseca. Osvajanje Kupa Koraća je podstrek, impuls više, kao što bi nam bilo značajno da zadržimo prvo mesto i posle 26. kola ABA lige. Nije da nismo mogli bolje u Evroligi, ali je tako, kako je…“, zaključio je Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke