Luka obrnuo igricu, Dončićeva noć karijere, niko ovo nije napravio u istoriji NBA!

Autor: Boris Jovanović
sreda 28.12.2022.
08:10
Izvor: Sportske.net

Naklon za majstora!

AP Photo/LM Otero
AP Photo/LM Otero

Povezane vesti

Niko ovo nikada nije napravio. 

Luka Dončić je noćaš ušetao u istoriju sa 60 poena, 21 skokom i 10 asistencija u pobedi Dalasa nad Njujorkom. Odlučili su produžeci, ali i do tih produžetaka Slovenac je bukvalno plesao košarku.

Promašio je namedno slobodno bacanje, uhvatio loptu i pogodio na nestvaran način za 115:115. Do kraj je ostala jedna sekunda, Dalas je za nešto više od 30 sekundi izbrisao minus od devet poena i došao u priliku da pobedi. Posle je sve bilo pesma, na kraju 126:121 za Mavse.

Niko u istoriji nije imao ovakve brojke na jednom meču, Dončić je prvi čovek u istoriji franšize koji je dao 60 poena, a uz rekord po broju koševa, napravio je još jedan rekord svoje karijere, u skokovima. Ovo je njegov sedmi tripl-dabl u sezoni, uz to niko u ovom šampionatu nije dao 60 poena.

U Njujorku Kventin Grajms sa lilnim rekordom od 32 poena, Rendl koji je rođen u Dalasu je "zemljacima" dao 29 koševa, imao je 18 skokova. Njujork je izgubio dobijeno, posle serije od osam pobeda, sada su usledila četiri poraza. 

Luka je posle meča u kome je na parketu proveo 49 minuta rekao da je veoma umoran i da mu je potrebno pivo kako bi se oporavio. 

Sutra uveče u Dalas stiže državni rival Hjuston, prvi od dva meča koje će timovi iz Teksasa odigrati u narednih pet dana. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke