Luka očarao na OI - U NBA se sprema ogroman ugovor za Slovenca!

Autor: Sportske Net
ponedeljak 02.08.2021.
18:15
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo previše?

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Luka Dončić svakako je jedan od najboljih mladih igrača NBA lige, ali i lider Slovenije na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. 

Košarkaš Dalasa u grupnoj fazi turnira u Tokiju upisivao je neverovatne brojke i tako samo potvrdio svoj neosporan kvalitet. 

Njegov NBA klub svestan je da ima budućeg najboljeg igrača ove lige s obzirom da Dončić sa svega 22 igra na ovakvom nivou. Stoga su, prema pisanju američkih novinara, Maveriski spremni da Luki ponude novi petogodišnji ugovor vredan 202 miliona dolara, što je oko 170 miliona evra za pet godina. Ova suma zvuči zaista nerealno i prilično mnogo, ipak ostaje da sačekom kraj Olimpijskih igara kada će klub preduzeti korake po pitanju plejmejkera.

Luka je na prvoj utakmici protiv Argentini spakovao 48 poena uz 11 skokova i pet asistencija. U narednom meču, koji je SLovenija igrala sa Japanom upisao je 25 poena uz po sedam skokova i asistencija, da bi u derbiju grupe i pobedi nad Španijom bio na korak do tripl-dabla upisavši 12 poena, 13 skokova i devet asistencija. Slovenija se kao prva na tabeli plasirala u četvrtfinale OI gde ih čeka Nemačka.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke