Luka sa sedam života, brejk Dalasa! Boston u finalu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 16.05.2024.
06:58
Izvor: Sportske.net

Dalas na korak od zapadne završnice...

AP Photo/Nate Billings
AP Photo/Nate Billings

Povezane vesti

Nova sezona, novo finale, treće u nizu na Istoku za Boston. Ali, jasno da Seltiksi žele više, mnogo više, da konačno posle više od 15 godina vrate prsten. Uz Lejkerse najuspešnija franšiza NBA lige je noćas dotukla Kavse, "Kelti" sa 4:1 čekaju rasplet između Njujorka i Indijane. Tejtum je ubacio 25 poena, imao 10 skokova, veteran Horford sjajan, 22 koša, 15 skokova, pet asistencija, ubacio je šest trojki od ukupno 19 svog tima. Ovim učinkom nekadašnje centar Atlante kome je ovo drugi mandat među Seltiksima je ušao u elitni krug. Naime, sa ovim učinkom u 37. godini se pridružio Lebronu i Džabaru koji su to isto napravili u ovom periodu karijere. 

Klivlend se dobro držao tri četvrtine, poveo čak na startu poslednje, ali je usledila serija domaćih od 13:2 pa je sve bilo brzo gotovo. U ova poslednja dva meča timu iz Ohaja je baš nedostajao najbolji strelac Donovan Mičel, za koga je baš neizvesno hoće li ostati u Klivlendu. 

Dalas je napravio novi brejk, režija Luke Dončića, tripl-dabl sa 31 poenom, 11 asistencija i 10 skokova. Odigrao je najbolji meč serije, iako rovit zbog povrede kolena, ovo je njegov šesti tripl-dabl u plej-of karijeri. Pomoć je imao u Deriku Džonsu Džunioru, nekadašnji igrač "Runin' Rebelsa" iz Las Vegasa koji je prošle godine iz Čikaga stigao u Teksas je ubacio 19 poena, u pravo vreme. Pi-Džej Vašington je dodao 10 koševa i 10 skokova, Dalas je šutirao više od 52%.

Na drugoj strani Šej Džildžes-Aleksander je ubacio 30 poena, ali niko od igrača Oklahome nije išao preko 13. Slabije su šutirali od rivala, nije donelo mnogo to što je Australijanac Gidi preseljen na klupu, a prednost dobio Isaja Džo. Početkom poslednje četvrtine kada su gosti iz Teksasa otišli na +18, nade za Tander nije bilo. Recimo i to da je ovo replika serije prvog kola, kada su Mavsi takođe napravili brejk u petoj utakmici protiv Klipersa. Sada imaju meč loptu kod kuće u noći između subote i nedelje.

Boston - Klivlend 113:98 (4:1)
Oklahoma - Dalas 92:104 (2:3)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke