Luka slavi, Kris Pol najbolje u istoriji NBA plej-ofa, znamo polufinala Istoka!

Autor: Boris Jovanović
petak 29.04.2022.
07:33
Izvor: Sportske.net

Juta, Feniks i Filadelfija u polufinalu...

AP Photo/Gerald Herbert)
AP Photo/Gerald Herbert)

Povezane vesti

Drama u finišu i na kraju veliko slavlje Mavsa. Luka Dončič i otkrovenje serije Džejlen Branson su ubacili po 24 poena, u tesnoj utakmici na kraju je presekao nekadašnji student Viljanove koji igra četvrtu i najbolju godinu u Mavsima. Branson je pogodio trojku, onda je posle greške Majka Konlija realizovao jedno slobodno bacanje. Juta je imala novu šansu za sedmi meč je šutirao Bojan Bogdanović, promašio je i Dalas je u polufinalu. 

Luka je uz 24 poena imao 9 skokova, 8 asistencija po par ukradenih lopti i blokada. Dinvidi je dodao 19, Fini-Smit 18. Na drugoj strani Mičel 23 poena, Bogdanović 19.

Ovo je prva pobeda Mavsa u seriji plej-ofa od 2011. kada su osvojili titulu.

Sledeći rival za Luku i kompaniju je najbolji tim lige. Feniks je završio posao u Nju Orleansu uz novi rekord Krisa Pola.

Legendarni veteran je šutirao 14 puta bez promađaja, rekord u istoriji NBA plej-ofa. Niko nikada nije pogodio toliko šuteva bez promašaja u doigravanju. Pol kaže da nije imao pojma o rekordu, on je nekada igrao za Pelijanse, nije bilo popusta, rasturio ih je bukvalno u ovoj seriji. Završio je meč sa 33 poena i 8 asistencija, ponovo povukao ekipu u odsustvu Devina Bukera.

Sansi su inače gubili 10 razlike na poluvremenu, ali je Pol u poslednjoj četvrtini odigrao simultanku sa Pelikansima, dao 19 poena i prelomio pobednika. Buker se inače vratio, dao bitnu trojku u finišu, trebalo bi da bude potpuno spreman za duel polufinala, serija protiv Dalasa se otvara za vikend.

Toronto nije imao šanse, Filadelfija ih je razbila u šestom meču u Kanadi, a Reptorsi ćeprobati da zaborave treću četvrtinu. Izgubili su je 20 razlike, dali samo 17 poena, pa je put do pobede Siksersima bio otvoren. Oni su dali šest trojki u tom periodu igre, utišali 20 000 ljudi u Torontu, posle toga se nisu osvrtali. Harden je uz 22 poena imao 15 skokova, Embid 33 koša i 10 uhvaćenih lopti, pa polufinale nije dolazilo u pitanje. 


Sledi poslastica, sudar Filadelfije i Majamija u polufinalu, u drugom će igrati Boston i Milvoki. 

Na Zapadu kako rekosmo Feniks protiv Dalasa, Voriorsi čekaju ishod serije između Memfisa i Minesote, Grizliji vode 3:2, šesti meč je u Minesoti večeras. 

AdmiralBet veruje u pobedu domaćih koja bi značila majstoricu u Tenesiju, kvota na Minesotu je 1.91.

Toronto - Filadelfija 97:132 (2:4)
Nju Orleans - Feniks 109:115 (2:4)
Juta - Dalas 96:98 (2:4)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke