Luka vodio Dalas do brejka!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 23.05.2024.
07:22
Izvor: Sportske.net

Mavsi otvorili finale Zapada pobedom!

AP Photo/Abbie Parr
AP Photo/Abbie Parr

Povezane vesti

Luka Dončić je vodio Dalas do vođstva na startu serije u Minesoti. Slovenac je finale Zapada otvorio sjajnom partijom kada se lomilo, 15 od 33 poena je postigao u poslednjoj četvrtini. Na kraju 108:105 pa "Vukovi" više nemaju prednost domaćeg terena. 

Irving je nosio Mavse u prvom poluvremenu kada je ubacio 24 od 30 poena. Iako je domaćin bio na +4 u poslednjih tri i po minuta, usledila je serija Teksašana od 8:0, ostavili su rivala bez poena više od tri minuta. Ovo je konačno i razbijanje "malera" za Džejsona Kida. Uspeo je u šestoj seriji u karijeri trenera (vodio Netse i Milvoki pre Dalasa) da konačno stigne do vođstva na otvaranju, odnosno da dobije prvi meč. 

Njegov Dalas je loš šut za tri poena nadoknadio poenima u reketu što nije bilo očekivano pored visokih igrača Minesote. Entoni Edvards je imao tiho poentersk veče prema svojim standardima, 19 koševa, ali je dodao osam asistencija i uhvatio 11 lopti. MekDenijels je brojao do 24, Tauns 16 uz loš šut. Loša selekcija šuta, jeftine greške u odlučujućim trenucima su skupo koštali Minesotu. Mavsi su dobili meč sa 24% šuta za tri poena...

Sledeći meč je takođe u Mineapolisu u noći između petka i subote.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke