Lukina košarkaška klinika, Mavsi isprašili Sanse u pustinji!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.05.2022.
07:26
Izvor: Sportske.net

Strašni Dalas u finalu Zapada!

AP Photo/Matt York)
AP Photo/Matt York)

Povezane vesti

Luka Dončić je lagano spakovao prva tri šuta, doneo Dalasu rano vođstvo.

Posle toga sve je bilo pesma, Teksasašani su razneli najbolji tim regularnog dela lige i otišli u finale Zapada. Na kraju 123:90, blamaža domaćina, za Krisa Pola kao da je vođstvo od 2:0 u seriji ukleto, pet puta je u poslednjih 14 godina gubio kada bi njegov tim dobio prva dva meča. 

No, vratimo se heroju, Dončić je ubacio 35 poena, pravog saradnika imao je u odličnom Dinvidiju koji je ubacio 30, u drugoj četvrtini su Sansi delovali kao gimnazijski tim. Dončić im je do poluvremena ubacio 27 poena, od 57 u prvom delu, Slovenac i Dinvidi su ubacili 48, na kraju su završili sa 11 trojki, u pobedi od 123:90

Tu spasa nije bilo, kada postignete 27 poena za poluvreme kao Sansi i zurite u -30, gotovo je pre kraja. U finišu su još uspeli da ublaže malo poraz, ali od početka do kraja Mavsi su kontrolisali situaciju. Ovo je bio prvi brejk u seriji, tek u meču odluke, ali je tim Džejsona Kida odigrao fantastično kada je najpotrebnije.

Na parketu se pojavio i naš Bobi Marjanović, par poena za nešto više od tri minuta. 

Kod razočaranog domaćina, Buker očajan sa 11 poena, Pol je dao 10...

Podsetimo prošle godine tim iz Arizone je prokockao 2:0 u borbi za prsten protiv Milvokija, sada ni oni ni Baksi neće ni igrati za veliko finale, Boston je dobio sedmi meč protiv aktuelnog prvaka i ide na Majami, dok će Dalas otvoriti finalnu seriju Zapada u San Francisku protiv Voriorsa. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke