Lukina simultanka protiv lidera, gazde Njujorka se znaju, Srbin jedini dobar u teškom porazu!

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.04.2021.
08:32
Izvor: Sportske.net

Sjajni Dončić, uzbudljiv derbi Njujorka, Pokuševski jedina svetla tačka...

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Nova sjajna partija Luke Dončića. I to protiv vodeće Jute. Slovenac je ubacio 31 poen, prekinuo seriju Džezera od devet pobeda u nizu. Neočekivanu pomoć imao je od Dorijana Fini-Smita koji je ubacio 23 poena, Branson dodao 20, uspeh je veći jer je ostvaren bez Porzingisa. Luka je dodao 9 skokova, 8 asistencija u večeri u kojoj su Mavsi uspeli gotovo nemoguće, da Jutu zaustave na 103 poena. Jer, tim iz Solt Lejk Sitija je treći napad lige, sa oko 117 po meču, i ovo je njihov najmanji broj koševa u poslednja dva meseca. Uz to Dalas je prvi put ove sezone uspeo da slavi protiv vodeće ekipe u šampionatu, izgubili su prethodna dva duela.

 

Netsi su počistili Nikse ove sezone, ali noćas nije bilo lako. Par bacanja Džefa Grina su presudila na manje od četiri sekunde pre kraja. Harden se vratio posle dva meča pauze, ali je kratko trajao, povređen je posle samo četiri minuta. Kajri Irving je bio lider, ubacio je 40 poena, pogodio ključne šuteve u nizu kada je mirisalo na preokret u poslednjem minutu. Stiv Neš se nadao da će imati sve zvezde na okupu, Durant je blizu povratka, ali videćemo koliko će Harden morati da odsustvuje. Naime, velika trojka je od dolaska "Brade" u Bruklin odigrala samo sedam utakmica zajedno.

Drama u Tampi, Geri Trent Džunior je pogodio trojku sa sirenom, Kanađani su se vratili sa -19 i dobili utakmicu u poslednjoj sekundi, pa ništa nije vredeo novi tripl-dabl Rasela Vestbruka, 23 poena, 14 skokova, 11 asistencija. Vizardsi su i pet meč u nizu bili bez Bredlija Bila, imali su i +19 tokom treće četvrtine, a onda promašili 13 narednih pokušaja za tri poena i izgubili dobijeno. 

D'Anđelo Rasel se vratio nakon operacije kolena, ubacio je 25 poena, Tauns dodao 23 i 13 skokova, Minesota je tukla Sakramento, ovo je četvrti poraz u nizu za Kingse. Slabi Detroit se častio u Oklahomi, rasturili su Tander, Džerami Grant je bivšem timu ubacio 21 poen. Pistonsi su šutirali 52%, na drugoj strani, Pokuševski najefikasniji u svom timu sa 19 poena, 4 uhvaćene lopte, mada je napravio isto toliko grešaka.

Strašna partija Darijusa Garlanda je bila presuda za Sparse. Peti pik drafta od pre dva leta je ubacio rekord karijere 37 poena i produbio krizu San Antonija koji je dugi niz kod kuće završio skorom 2-7 i pali su na deveto mesto Zapada. 

Devin Buker je odvrnuo na najjače u poslednjoj četvrtini kada je postigao polovinu od ukupno 36 poena, pa su Sansi odbili napad Hjustona i stigli do očekivane šeste pobede. DeAndre Ejton je izjednačio najbolje ofanzivno veče sezone sa 27 poena, Kris Pol uz 19 poena, imao 11 asistencija. Roketsi su početkom poslednje četvrtine uspeli da se serijom 9:0 vrate u utakmicu, ali su Sansi mnogo kvalitetniji tim. 

Rezultati:

Bruklin - Njujork 114:112
Toronto - Vašington 103:101
Dalas - Juta 111:103
Minesota - Sakramento 116:106
Oklahoma - Detroit 108:132
San Antonio - Klivlend 101:125
Hjuston - Feniks 130:133

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke