Lundberg napustio Virtus, stiže u Srbiju i ne menja boje?!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 20.06.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Partizan naciljao ozbiljno pojačanje.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Danski košarkaš Ife Lundberg nije više član Virtusa iz Bolonje, a kako saznaje "Meridian sport", njegov sledeći klub će biti Partizan.

Crno-beli su na bekovskim pozicijama ostali bez kapitena Kevina Pantera i verovatno Džejmsa Nanelija, pa se Lundberg nameće kao odlično rešenje za ekipu Željka Obradovića.

Danac nigerijskog porekla pokriva obe bekovske pozicije, visok je 193 cm, rođen je 1994 godine, pre Virtusa je igrao za CSKA, a ima i NBA iskustvo u dresu Finiksa. 

On je odigrao 35 utakmica u protekloj sezoni Evrolige i beležio u proseku 9,4 poena, 2,1 skok i dve asistencije.

Lundberga su navijači crno-belih i te kako upamtili iz sezone za nama, u kojoj su crno-beli dva puta izgubili od Virtusa. Oba puta u neizvesnim završnicama, a oba puta heroj tima iz Bolonje bio je baš Ludberg.

U Beogradu je ubacio 16 poena, među njima i izuzetno važne poene u finišu meča, da bi potom pred svojim navijačima bio još raspoloženiji – stigao je do 20 poena, a trojkom pred poslednjih pola minuta, prelomio rezultat.

U međuvremenu se oglasio i Partizan i preko svojih društevnih mreža najavio važvu objavu u 14.30 sati, pod opisom "iste boje, drugi grad". Logično je da je reč od Lundbergu.

Sve sastave i sve transfere Evrolige možete ispratiti OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke