Ma, kakav trener, Baskonija nema igrače! Povredio se i Markus Hauard!?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.10.2023.
22:23
Izvor: Sportske.net

Neverovatne stvari se dešavaju ekipi iz Vitorije.

@Baskonia/Twitter
@Baskonia/Twitter

Povezane vesti

Ekipa Baskonije ređa poraz za porazom u poslednje vreme. Današnji poraz na gostovanju ekipi Andore (85:68) je peti uzastopni, što u Evroligil što u ACB ligi, pa španski mediji uveliko najavljuju promenu trenera.

Pisali smo u više navrata na tu temu, očekuje se rastanak sa Đoanom Penjarrojom i povratak Duška Ivanovića koji je već u tri mandata vodio Baskoniju u kojoj je ostavio najveći trenerski pečat.

Međutim, očigledno je da nije problem samo u treneru.

Iz meča u meč je spisak povređenih igrača Baskonije sve duži. Penjaroji nedostaju Nikos Rogavopulos, Kalifa Diop, Dani Dijez... Čima Moneke se večeras vratio na teren posle povrede, ali nije mogao mnogo da pomogne svojim saigračima, pa je na terenu proveo tek devet minuta.

Međutim, sada se povredio i Niko Manion, koji večeras nije igrao protiv Andore, a da sve bude još teže, tokom meča sa Andorom se povredio i sjajni šuter Markus Hauard, posle samo četiri minuta igre. On se kasnije vratio u igru, ali je bilo vidljivo da je povreda ostavila traga, pa se ubrzo vratio na klupu, uz samo dva postignuta poena za manje od osam minuta u igri.

Zbog toga su ovu utakmicu morali da ''na svojim leđima'' iznesu petorica igrača i svi oni su morali da igraju duže od 30 minuta.

Najduže je igrao Sedekerskis, čak 37 minuta, Miler-Mekintajer 35, Kostelo 32, a Marinković i Kotsar po 31 minut...

Sve ovo se dešava pred dolazak Partizana u goste Baskoniji, u okviru šestog kola Evrolige. Taj meč je na prigramu u petak, do kada Baskonija ima vremena da promeni trenera, ali i da joj se bar neki od povređenih igrala oporavi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke