Ma kakva debata, posle ovog noćas svima je jasno, Nikola Jokić je MVP lige! Za sve postoji prvi put u karijeri, Srbinov "poster"!

Autor: Boris Jovanović
utorak 02.03.2021.
08:26
Izvor: Sportske.net

Nova nestvarna partija, stigao i Mela Entonija, brojke da se smrzneš, Denver dobio Čikago 118:112

AP Photo/Rick Scuteri
AP Photo/Rick Scuteri

Povezane vesti

Još jedna neverovatna partija Nikole Jokića, nedostaju epiteti za ovo što pokazuje, za asistenciju mu je izmakao 50. tripl-dabl u karijeri. Jokić je ubacio 39 poena, imao 14 skokova, Magetsi su prvo prokockali 15 razlike, a onda je Srbin sa 17 poena u poslednjem periodu rasturio "Bikove", i doneo pobedu timu iz Kolorada.

"On je luksuz, imati MVP kandidata u timu je neprocenjivo. Smešno je što kada se pominju igrači oko kojih se okupljaju timovi, niko ne pominje Jokića, to je igrač oko koga smo to napravili ovde i nikada ga ne bih menjao", rekao je Majk Meloun.

Džamal Marej je dodao 24 poena, Porter Džunior uz 17 koševa dodao 15 skokova, Denver stabilizuje formu, ovo je treća pobeda u četiri meča.

"Bili smo spori, nemarni, želeo sam da budemo agresivniji, da promenimo ritam", objasnio je Jokić eksploziju u poslednjoj četvrtini, za tri minuta je dao deset poena, zatima je uz zakucavanje pod faulom dodao i bacanje, da bi pogodio trojku za +4. Posle toga je pogodio još jednom, vratio na dva poseda i tim je priveo meč kraju.


Jednostavno, klasa, imao je i ukradenu loptu, tek da ne ispusti prosek i 60% šuta. On je prvi čovek koji je dao 35+ poena u najmanje deset mečeva sezone u Denveru, još od Karmela Entonija pre više od deceniju.

U ovom trenutku, Jokić postiže 27.1 poena, ima 11 skokova, 8.5 asistencija, trojke šutira 41.1%, i slobodna bacanja 88.2%.
Jasno je kao dan, čovek će biti MVP sezone.

Zanimljivo da je posle zakucavanja pitao novinare da li je ovo prvi put da je nekoga stavio na "poster" u karijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke