Mačvan i Bogdan u glas: "Osvojićemo mi to zlato!"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.09.2017.
17:46
Izvor: Sportske.net

Kapiten i zamenik kapitena košarkaške reprezentacije Srbije Milan Mačvan i Bogdan Bogdanović poručili su da će nacionalna selekcija u budućnosti doći do tako željenog zlata.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Najbolji srpski košarkaši vratili su se danas sa Evropskog prvenstva na kojem su osvojili srebrnu medalju. Uprkos svim problemima "Orlovi" su dokazali da imaju kvalitet pošto su treći put u poslednje četiri godine igrali finale velikog takmičenja.

Zamenik kapitena reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović priznao je da sa da sportisti ne može da bude lako kada turnir završi porazom ali da je srebro veliki uspeh.

"Završilo se i ovo leto. Kada se slegnu utisci i kada se sve sumira zadovoljni smo medaljom. Kada se gleda sportski motiv nije lepo kada se završi porazom ali je ipak napravljen neki uspeh. Čestitao bih saigračima", rekao je Bogdanović.

Kapiten Milan Mačvan priznao je da ekipa nije imala snage za poslednji korak ali je istakao da srebrna medalja nije neuspeh.

"Iza nas je veliki turnir, dali smo maksimum u ovom trenutku, mislim da smo odigrali dobro. Na kraju nismo imali snage za poslednji korak i da osvojimo zlato", dodao je Mačvan.

Obojica su se složili da će poraz u jučerašnjem finalu biti dobar nauk i obećali da će u budućnosti reprezentacija obradovati naciju zlatnom medaljom.

"Treba da prođe neki vremenski period. U porazu se najbolje uči. Nismo imali vremena da razmišljamo o tome, kada se sve završilo svima je pao teret sa leđa. Napravili smo rezultat, teško je kad dođeš kući i slaviš poraz ali uzećemo to zlato", kazao je Bogdanović.

Sa Bogdanom Bogdanovićem se u potpunosti složio i Milan Mačvan.

"Poraz će poslužiti kao nauk mlađim igračima koji su svetla budućnost za igranje teških utakmica i finala. Nadam se da ćemo u bližoj budućnosti osvojiti zlato", istakao je Mačvan.

Reprezentativce Srbije večeras očekuje prijem kod gradonačelnika Beograda, a zatim i doček na balkonu Starog dvora ispred kojeg će se narod okupiti kako bi im preneo zahvalnost za ono što su uradili.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manitu
Monday, 18.09.2017
18:13

Rece Macvan i osta ziv.Kako on sutira to je kriminal.Sa druge strane Bogdan sa njegovim procentom za tri, ne bi ni grupu prosli da zahvali saigracima sto je potrosio te silne suteve dok su oni ginuli u odbrani.Finale i polufinale 21/3 pa i ja bih bio bolji sigurno

avatar
Poznavalac
Monday, 18.09.2017
19:02

Koji kompleksi strasno...zadto covece??Pa bogdan nam je doneo srebro,bio predvidnik ove ekipe..jel pratis ti kako on izgara u odbrani i deli asistencije??Pa u svakom napadu je on opcija broj jedan..cuvaju ga po dvojica,menjaju se nad njim i problem je sto nije imao u toj meri dobrog saigraca da ga odmeni i rastereti,da iskoristi neko to sto protivnik sav akcenat baca na njemu..decko je car,od sase danilovica nismo imali boljeg beka..a,za procenat za tri poena pa nije on kriv kada nema ko drugi i uglavnom je sutirao preko protivnika..ali obrati paznju na asistencije i prodore,sut za dva poena..macvan je takodje bio odlican na ovom turniru kao i lucic i tu i tamo jovic..kuzmic nula,sinoc su propala dva napada zbog njega u zavrsnici..bobi slabasan,stimca,bircevica i lazica necu ni da komentarisem..naklon bogdanu,saletu i ostalim momcima.

avatar
AC REVOLTIZAN
Tuesday, 19.09.2017
08:36

Pogresio si jedino za Marjanovica.

avatar
Manitu
Monday, 18.09.2017
22:07

Vazno da ti nekome kacis komplekse a koliko je tvoje misljenje pogresno za to nisi strucan da analiziras.Znaci ti i slicni tebi ce retko sebe da izanaliziraju ali su strucni za druge.Ok.Rekao sam da je Bogdan privilegovan u ekipi i sutira dok se drugi bore da mu taj napad priuste.On je sav taj trud bacio u vodu.Pa po faci mu se vidi koliko je indisponiran zadnjih 5-6 minuta.Covek jednostavno ne veruje u sebe.Pa kada ce biti bolji ako ne sada.Ovo mu je bila prilika.Da je pogodio recimo 40%-50% za trojke mi bi bili jednostavno sampioni.Da onaj Guduric nije retard uzeo bi mu mesto lidera cas posla.

avatar
Man.United99
Monday, 18.09.2017
19:51

Problem je sto ljudi koji prate kosarku od finala do finala pisu komentare. Ovo je ogroman uspjeh. A bogdan je najbolji igrac kog mi imamo i bice tu jos godinama