Mačvan ponovo Partizanov!

Autor: Miloš Marković
petak 17.10.2014.
15:57
Izvor: Sportske.net

Nakon najava i samog Vujoševića, dogovor je očito postignut, Milan Mačvan je potpisao ugovor sa Partizanom.

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da crno-beli stupili u kontakt sa Milanom Mačvanom, ali da njegov menadžer zahteva "otvoreni ugovor" na šta oni ne pristaju.

"Napravljen je kontakt sa Mačvanom. Njegov menadžer zahteva otvoreni ugovor na šta mi ne pristajemo. To je za sada neizvesno. Ukoliko je Mačvan spreman, njemu nije nepoznata situacija ovde. Ako je spreman da dodje u ovu situaciju, biće rado prihvaćen", rekao je Vujošević novinarima ranije u toku dana u Beogradu.

Partizan je ovog leta ostao bez ključnih igrača iz prošle sezone, pošto su klub napustili Bogdan Bogdanović, Aleksandar Pavlović, Leo Vesterman, Žofri Lovernj, Davis Bertans i Dejan Musli.

Šampion Srbije je u medjuvremenu doveo Eda Murića, Luku Bogdanovića i Janisa Kuzeloglua, a druga pojačanja do nedavno nisu bila moguća zbog suspenzije Suda za sportsku arbitražu.

"Karijera se gradi kroz Partizan, ali igrač mora bude u funkciji tima. Bez obzira koliko je teška situacija, mi ne možemo da ulazimo u neke otvorene ugovore, osim ako je to u interesu kluba. Jesmo u teškoj situaciji, ali ne smemo da izgubimo kompas. Razgovaraćemo sa Mačvanom.", dodao je Vujošević, iako seu međuvremenu u košarkaškim krugovima spekuliše da bi pozitivni ishod razgovora mogao da se desi koliko već u toku dana.

IPAK, u popodnevnim časovima 'Novosti' su došle do saznanja da je dogovor postignut, te da će Mačvan do kraja sezone nositi crno-beli dres.

Prvi trening sa svojim saigračima će obaviti u toku večeri.

Novinare je danas zanimalo i da li ima još novosti o pojačanjima.

"Nema ništa što bi bilo nešto definitivno i za novine. Novo je da su igrači dobili po jednu platu. Nekima je to prva plata ove godine, a nekima januarska iz 2013. godine", rekao je trener Partizana.

"Ovaj tim ima potencijal, ali je nekompletan. Drugačije bi to bilo sa još jednim igračem. Publika treba da ostane uz tim i igrače, bez obzira na tešku sezonu. Mi nemamo stranca, jer nemamo sredstava. Odlazak Bertansa, Lovernja, Vestermana, Pavlovića, to je veliki gubitak. Ovde ostaju samo oni koji imaju veliku izdržljivost i strast i koji mogu da izdrže i neke neuspehe", dodao je on.

Vujošević je ponovio da je teška materijalna situacija u klubu i da sredstva od ugovora sa NIS-om odlaze na pokrivanje poreskog duga.

"Ako Telekom ne bude sponzor to znači da postoji tendencija da se Partizan efemerizuje", rekao je Vujošević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.