Maestralni Hauard srušio Zvezdu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 18.01.2024.
20:52
Izvor: Sportske.net

Neverovatan je...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Poraz Crvene zvezde u okviru 22. kola Evrolige na svom terenu od Baskonije, iako je vodila na poluvremenu. Bilo je 90:91. 

Otvoreno je trojkom Jaga, ali na drugoj strani je odlično otvorio Hauard koji je pogodio dve trojke iz dva pokušaja. Bolomboj je takođe odlično ušao u utakmicu, pa je posle tri minuta bilo 8:8. 

I onda "blickrig" Crvene zvezde, trojka Jaga koji je ostao sam, potom i asistencija Brazilca koji šalje loptu Laziću u korner za 14:8. 

Uspeo je i Luka Mitrović da pogodi trojku, prvu u sezoni Evrolige, a onda još jedna Lazićeva iz drugog kornera za 22:13!

Trojkaški obračun dve ekipe nastavio je Marinković, a Jago je nastavio da puni koš protivnika. Davidovac je pogodio novu trojku za 27:16, zaista je sve išlo kako treba za crveno-bele u napadu, a onda je Jago napravio nesportsku ličnu što je, zanimljivo, bila prva lična greška ekipe u ovom meču na samom isteku četvrtine. 

Svega par sekundi je bilo potrebno Smartu da se upiše u strelce, a onda u narednom napadu još jedan za konačnih 31:20 posle prvih 10 minuta. 

Trojkaška rapsodija je nastavljena, Davidovac je pogodio još jednu, ali je Baskonija dosta dobro otvorila drugu deonicu najviše zahvaljujući Monekeu. Posle trojke Kostela bilo je 37:31.

Jedan od bitnijih trenutaka poluvremena bila je trojka Smarta, ali se Baskonija nakon smušenosti crveno-belih u napadu posle jedne kontre vratila na samo 5 poena razlike, nakon čega je Sferopulos morao da traži tajm-aut. 

Baskonija je uspela da smanjuje prednost korak po korak, posle trojke Hauarda je stigla do 52:49, a onda posle zakucavanja Monekea videli smo i izjednačenje, 54:54. 

Dobra igra u odbrani Baskonije je kumovala svemu tome, a onda posle tajm-auta trojka Davidovca iz tranzicije, Hauard je išao i na silu, ali ni to nije probudilo domaće. Moneke je igrao sjajno, a onda trojka Hauarda preko ruke za 62:66. Nije to sve, Marinković je u poslednjoj sekundi pogodio novu trojku za tada već velikih 62:69. 

Ništa ni na startu poslednje deonice nije polazilo za rukom crveno-belima, greške u napadu su se ređale, a onda posle trojke Markusa Hauarda bilo je 62:73. 

Zvezda je improvizovala, stala je i u zonsku odbranu, a trojka Vanje Marinkovića je ponovo podigla goste na 10 poena viška. 

Na pet minuta do kraja Crvena zvezda uspeva da smanji na samo 6 poena zaostatka preko Jaga, bilo je potom i -4 posle poena Mitrovića na tri minuta do kraja, pa smo ipak gledali neizvesnu završnicu. 

Trojka Gedraitisa za 83:84 je digla celu halu na noge na dva minuta do kraja, a onda Hauard pogađa dvojku. Neverovatno je odigrao samu završnicu, pogodio je još jednu dvojku za 5 poena razlike na ulasku u poslednji minut. 

Ipak, poeni Jaga sa slobodnih bacanja, potom i ukradena lopta i poeni, Zvezda je ponovo bila u meču na 14 sekundi do kraja!

Mekintajer je pogodio jedno, promašio drugo, ali lopta je otišlla u ruke Monekeu i utakmica je bila praktično rešena... Vanja Marinković je na kraju pogodio oba bacanja za pobedu. 

Hauard 32 poena, 7 trojki od 10 pokušaja, bio je neverovatan u poslednjoj deonici, a ukupno je u drugom poluvremenu postigao 26 poena. 

Moneke je imao 13 poena, Kostelo 10. U Zvezdi Dos Santos 26 poena, Gedraitis 13, Smart 11, a Hanga 10. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke