Maestro, do viđenja! "Kil Bil" završio karijeru

Autor: Nemanja Janošev
subota 26.06.2021.
16:26
Izvor: Sportske.net

Duga i bogata karijera došla je kraju.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Jedan od najvećih grčkih košarkaša u istoriji Vasilis Spanulis objavio je kraj svoje igračke karijere.

Posle 11 godina u Olimpijakosu, čija je legenda u međuvremenu postao, Vasilis Spanulis rešio je da okonča profesionalnu karijeru nešto više od mesec dana pre proslave 39. rođendana.

Iako je najavio povratak u grčki naicionalni tim uoči početka kvalifikacija za Olimpijske igre, povreda noge ga je u tome sprečila, a svega nekoliko dana nakon te informacije, popularni "Kil Bil" rešio je da okači patike o klin.

Bogata karijera počela je u grčkom Gimnastikosu, nastavila se u Marusisu, Panatinaikosu, a potom je imao i jedan jedini inostrani izlet i to u NBA ligu, odnosno - Hjuston Roketse. Po povratku, ponovo je nosio dres Panatinaikosa tri godine, a od 2010. je član Olimpijakosa.

Osvojio je tri Evrolige u svojoj karijeri, jednom je bio MVP takmičenja, a tri puta MVP fajnal-fora. Tri puta se našao i u idealnoj petorci Evrolige, a u pet navrata u drugoj. Takođe, 2013. godine bio je i najbolji strelac turnira. Titule u domaćim prvenstvima podizao je čak sedam puta, a u Kupu četiri.

Najbolji tim tamošnjeg prvenstva nije mogao da prođe bez njega, pa je čak u 10 navrata izabran u najbolju petorku grčke lige.

Do viđenja, maestro, do narednog puta!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke