Maestro Vasa, Efes se vraća u šampionski ritam, bivši Zvezdin as srušio PAO!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.11.2021.
21:53
Izvor: Sportske.net

Završena su još dva meča devetog kola Evrolige.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Aktueni šampion Efes je očajno ušao u novu sezonu Evrolige, ali večerašnji ubedljiv trijumf na gostovanju Albi u Berlinu vraća nadu navijačima istanbulskog kluba da njihovi ljubimci uskoro mogu ponovo da povrate prošlosezonsku formu.

Efes je večerašnji meč dobio sa 90:63, što mu je treća pobeda u devet odigranih kola, a isti učinak 3-6 sada ima i Alba.

Nemački tim je uspeo da parira gostima samo u prvoj četvrtini, a onda su Vasa Micić i drugovi počeli da dominiraju na terenu. Drugu četvrtinu Efes je dobio sa 31:14 i do kraja meča nije dozvolio nikakvu rezultatsku neizvesnost.

Vasa Micić je večeras bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 19 poena, devet asistencija i četiri skoka, a pratili su ga Kruno Simon sa 18 i Plajs sa 16 poena i osam skokova. U ekipi Albe jedini dvocifren Da Silva sa 13 poena.

Za to vreme u Atini, Uniks je kao gost savladao ekipu Panatinaikosa sa 74:72.

Atnjanima je ovo treći uzastopni poraz, a ukupno sedmi od početka sezone, dok je Uniks sada na četiri pobede i pet poraza.
Utakmica je bila ravnopravna do samog kraja, kada je koš za pobedu Uniksa postigao nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun. On je meč završio sa 13 poena i osam skokova, a Voroncevič i Kejnan su upisali po 15.

Domaćima nije bio dovoljan sjajni Papajanis sa 14 poena i 17 skokova, a naš Nemanja Nedović za tri i po minuta u igri nije upisao poene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke