Magičan ispraćaj od Dejana Milojevića - "Stotka" Partizana, reakcija Frenka Kaminskog

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 22.01.2024.
21:05
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Partizana i revanš Megi za poraz u prvom delu sezone.

Foto: Slobodan Sandić
Foto: Slobodan Sandić

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su Megu u "Štark areni" sa 112:80 u meču 17. runde AdmiralBet ABA lige.

Znalo se da će biti emotivno, ali pitanje je da li je iko bio spreman na ono što se događalo pred sam početak duela Partizana i Mege. Puna "Arena“ oprostila se od bivšeg košarkaša crno-belih, od nekadašnjeg trenera Mege, Budućnosti, asistenta u selekciji Srbije i Golden stejt Voriorsa – Dejana Milojevića.

Dosta suza smo imali prilike da vidimo, sam meč je kasnio desetak minuta upravo kako bi se omaž Dejanu Milojeviću odao onako kako dolikuje. Za nijansu bolje, utakmicu je otvorila Mega poenima Luke Plavšića i Lovra Gnjidića, ali Partizan je na sve to imao odgovor. Nešto agresivnije je igrao tim Željka Obradovića predvođen Ognjenom Jaramazom koji je posle samo pet minuta igre imao tri faula.



I jedni i drugi su imali dosta otvorenih šuteva, ali Mega je to bolje koristila i serijom od 0:6 preko Jelavića i Iljasoglua došla do vođstva od 20:23. Na odmor je gost otišao sa poenom viška (25:26) i tu kao i da je ostala Mega koja je imala energiju da se nosi sa Partizanom. Domaćin je krenuo u nastavak sa sjajnih 10:1. Odlična timska igra, vrlo dobra odbrana, dobri blokovi, protok lopte... Neko ko je u tom periodu igre potpuno blistao bio je Džejms Naneli čiji su šutevi sa distance potpuno razoružali Megu. Gađao je isprva 5/5, a kasnije je taj procenat za nijansu pokvario pa je na poluvreme otišao sa 6/8.

Dobru rolu je imao i Mateuš Ponitka, u oba smera odgovorivši tako barem na trenutak na kritike koje prima ove sezone, kada je zdrav. Sve to u zbiru, Partizanu je pomoglo da ode na velikih 22 poena razlike i na mirnu pauzu sa prednošću od 61:39. Usput je objavljeno da je oboren rekord AdmiralBet ABA lige po broju navijača. U Areni je bilo čak 23.021 osoba!


Nešto slabiji početak drugog poluvremena imao je Partizan što je navelo Željka Obradovića da brzo iskoristi tajm-aut. Tu je negde po prvi put na parket ušao i indisponirani Frenk Kaminski kojeg je crno-bela publika u igru uvela aplauzima. Brzo je Kaminski uspeo da sakupi osam poena i tako se oduži navijačima na prijemu. Time je praktično i odbijen manji nalet Mege koju su nastavljali da vuku Jelavić i Plavšić.

Oni procenti Džejmsa Nanelija su opali uprkos njegovom forsiranju da dođe do još po koje trojke na ovom susretu. Tako je posle 7/9 iz prvog poluvremena bio na 8/15 na kraju. Sve u svemu, nije bilo nikakve dileme kada je reč o pitanju pobednika.

Stigli su izabranici Željka Obradovića do stotke, atmosfera na tribinama je bila fenomenalna i tako je zaokružen ispraćaj od Dejana Milojevića.

Džejms Naneli je svakako ostao najefikasniji u redovima Partizana sa 24 poena, dok je Frenk Kaminski ubacio 14 čime je reagovao na to što nije uopšte ili je mizerno nastupao na prethodne tri utakmice. Uroš Plavšić je na drugoj strani ubacio 26 poena.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke