Magija Borne Kapuste za rušenje Partizana - Derbiju ABA Superkup!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 20.09.2023.
22:58
Izvor: Sportske.net

Kakva trojka za pobedu!

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši SC Derbija osvojili su ABA Superkup pošto su u finalu u Morači iznenadili Partizan i pobedili sa 83:81!

Neverovatan sled okolnosti u turniru koji važi za uvertiru za novu sezonu AdmiralBet ABA lige. Ako se po jutru dan poznaje, onda će ona biti dramatična.

Kada je bilo poznato da Crvena zvezda neće učestvovati u ABA Superkupu, negde se očekivalo da se u borbi za prvi trofej u sezoni nađu Partizan i Budućnost. No, sve te teorije ekipa SC Derbija bacila je u vodu.

Prvo su izbacili upravo Budućnost u polufinalu, a nakon toga hrabro ušli u finalni okršaj sa Partizanom.

Vrlo energičan početak utakmice videli smo u „Morači“  u kojoj su, naravno, prevladavali navijači Partizana. Bilo ih je oko 2500. Brza košarka na startu, uz Derbijeve pogotke sa poludistance i distance. U jednom momentu, bili su i na zavidnih 5/9 za tri poena.

S druge strane, Partizan se mučio da pronađe otvorene pozicije i dominirali su u poenima iz reketa. Za njih je najveći problem predstavljala činjenica da je Alen Smailagić već posle 12 minuta imao tri faula čime je praktično izbačen iz utakmice. Smailagić je igrao odličan turnir, pa je to značilo poteškoće za crno-bele.  Derbi je imao i 11 poena razlike, ponajviše zahvaljujući odličnom Obriju Doukinsu. Tada na scenu stupa Pi-Džej Doužer sa odličnom energijom. Nekoliko dobrih odbrana, pogodaka i trojka Džejmsa Nanelija vraćaju Partizan u egal pred pauzu.

Po povratku na parket, Partizan po prvi put na utakmici preuzima inicijativu. Dolaze do otvorenih šuteva češće, ali ne uspevaju da kreiraju značajan procenat. Bivao je tokom meča čak i mnogo besan Željko Obradović na tu činjenicu da njegovi igrači konstantno šutiraju za tri... Kevin Panter je ušao u dobar ritam u završnici treće deonice, ipak Derbi preko sjajnog Kapuste i Bogavca ponovo dolazi do povratka situacije pod kontrolu.

Uveo je Partizan svog protivnika u nešto mirniji period i tako smo za dva minuta videli svega šest poena i i svih šest bili su delo igrača crno-belih. Pi-Džej Doužer kontrolisao je odbranu uz dobru pomoć saigrača i činilo se da šampion regiona ima situaciju u kojoj idu ka trijumfu. Mnogo težem nego što je iko mislio...

Tražio je Derbi novi povratak u meč i dobio ga! Doukins, pa neverovatna trojka Borne Kapuste preko Kaminskog na četiri sekunde pre kraja meča za 81:83!

Željko Obradović je od ekipe zahtevao da dođu u situaciju da uzmu bilo kakav šut, ali do poena nisu došli i SC Derbi je tako ispisao stranice istorije ovog kluba!

Kevin Panter je imao 23 poena u redovima Partizana, a Obri Doukins 18, uz odličnu rolu Borne Kapuste koji je pogodio tri trojke, od čega najvažniju za pobedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke