Majami ''na konopcima'', Boston na pragu ISTORIJSKOG preokreta!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.05.2023.
08:20
Izvor: Sportske.net

Ono što je Real nedavno uradio u Evroligi, izgleda da će i Boston, ali u NBA standardima!

Beta/AP Photo/Rebecca Blackwell
Beta/AP Photo/Rebecca Blackwell

Povezane vesti

Na početku finalne serije plej-ofa Zapasne konferencije, Boston je važio za favorita protiv Majamija, imajući u vidu učinak obeju ekipa od početka sezone, ali je Majami mimo svih očekivanja uspeo da napravi ''dupli brejk'' u Bostonu, a onda na svom terenu stigne i do 3:0 u pobedama.

Pisali smo već da niko nikada u istoriji plej-ofa NBA lihge nije uspeo da nadoknadi 0:3 i napravi tako veliki preokret, najnoviji primer imali smo u finalu Zapada, gde Lejkersi ne samo da nisu preokrenuli protiv Denvera, nego su i ''počišćeni'' sa 4:0.

To je bio 150. pokušaj neke ekipe da napravi istorijski preokret, ali kako sada stoje stvari, izgleda da će 151. put biti upešan i da će Boston Seltiksi ''probiti led''.

Pogotovo zbog načina na koji su dobili noćašnji dramatični šesti meč finalne serije protiv Majamija, rezultatom 104:103, za izjednačenje na 3:3 u seriji!

Bukvalno je sekund, pa i manje od toga, delio ekipu Majamija od velikog finala sa Denverom, ali je Derik Vajt uz zvuk sirene uhvatio odbijenu loptu posle promašaja Markusa Smarta i pogodio za pobedu!

Prethodmno je na drugoj strani Džimi Batler pogodio sva tri bacanja za vođstvo Majamija od 103:102. Bostonu je ostalo tek nešto više od tri sekunde za poslednjiu napad, ali im je i to bilo dovoljno za pobedu i najabvu istorijskog slavlja.

Sledeća utakmica, odlučujuća, igraće se u bostonskom TD Gardenu u noći između ponedeljka i utorka od 02:30h po našem vremenu.

Najefikasniji u ekipi Bostona noćas je bio Tejtum sa 31 poenom, Braun je upisao 26, Smart 21, a heroj Vajt 11 poena.

U Majamiju, Batler najefikasniji sa 24 poena, ali uz veoma loš procenat šuta iz igre, pogodio je tek 5 puta iz 21 pokušaja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke