Majk Džejms brani Evroligu, Furnije vidi stvari drugačije - Ko je u pravu?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 16.09.2024.
09:16
Izvor: Sportske.net

Toskanu su se reči obile o glavu.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Američki košarkaš Huan Toskano Anderson je pre nekoliko dana izjavio da je NBA Razvojna liga drugo najjače takmičenje na svetu.

Te reči izazvale su brojne reakcije, posebno od strane momaka koji nastupaju u evropskoj košarci i čije se mišljenje potpuno razlikuje od njegovog. A, onda je došao FIBA Interkontinentalni kup gde tim sklopljen od igrača iz Dži-lige poražen u finalu turnira od Unikahe iz Malage, prošlosezonskog osvajača FIBA Lige šampiona.

Tokom tog duela, Toskano je svojim saigračima držao motivacioni govoro u momentu kada je Unikaha imala 18 poena viška rekavši:

"Naš san nije da igramo je***u ACB, je***u Evroligu... Mi jurimo NBA i milione".

Kako mu nijedna aktuelna tema ne promiče, Majk Džejms se oglasio putem svog "X" profila čime je stao u odbranu evropskih liga.

"Samo zato što je tvoj san da igraš u NBA ligi ne znači da si bolji od igrača u Evroligi ili ACB. "Opran" od strane tima koji nije evroligaš posle ovakvog govora je presmešno", napisao je Majk Džejms.

Svoj stav izneo je i povratnik u evropsku košarku Evan Furnije koji je od skora igrač Olimpijakosa.

"Možda sam nešto propustio, ali jesam li jedini koji ne vidi ništa pogrešno ovde? Momak je razbijen i pokušava da motiviše svoj tim. Mislim da nije želeo da nipodaštava evropsku košarku. Možda i grešim", napisao je Furnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke