Majk Džejms otkrio: "Poslednji ugovor će mi biti poslednji u karijeri"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 16.02.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Drugi najbolji strelac u istoriji Evrolige ima jasan plan.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Jedan od najozbiljnijih kandidata za MVP-a ove sezone u Evroligi košarkaš Monaka Majk Džejms imao je zanimljivo obraćanje pred francuski Liders kup i meč "knževa" protiv Le Mana u četvrtfinalu.

Drugi najbolji strelac u istoriji Evrolige, koji je ostavio veliki pečat u evropskoj košarci igrajući za Baskoniju, Panatinaikos, Armani, CSKA i Monako smatra da će mu naredni ugovor u karijeri biti poslednji.

"Koliko god volim košarku, nekada se umorim od toga što sam košarkaš. Zato, koji god ugovor da potpišem sledeći, verovatno će biti moj poslednji. I to će biti kraj mog košarkaškog putovanja“, otkrio je Džejms.

Američki plejmejker koji ovog leta puni 34 godine nije isključio da upravo taj poslednji ugovor bude sa Monakom, pa bi u tom slučaju u "kneževini" završio karijeru.

San svakog sportiste jeste da predstavlja svoju državu, ali je iskusni Džejms svestan da će teško obući dres Sjedinjenih Američkih Država. Nema ga na spisku za utakmice Amerikanaca protiv Kube u narednom prozoru FIBA.

"Kao prvo, dobro je da su Evroliga i FIBA imali razgovore, da postoji kohabitacija. Nikada, zapravo, nisam pomišljao da postoji mogućnost da nosim dres SAD. Ne zato što ne bih voleo, već zato što sam ipak realna osoba. Zato mi nije bilo u mislima. Ali, bilo bi lepo igrati za svoju zemlju“, jasan je Džejms, kome Liders kup i nijie toliko važan, trenutno mu je potrebniji odmor zbog prenaporne sezone.

"U poslednje vreme sam imao više slobodnog vremena nego inače, tako da je to već bilo osveženje. Pauza će biti sjajna ako dobijemo Kup, a biće samo okej ako ne uspemo. Nadam se da ću se dobro odmoriti“, raduje se pauzi Džejms.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke