Majk Džejms treba Zvezdi i(li) Partizanu? ''Bolje dvojica od po 1.000.000, nego četvorica od po 500.000!''

Autor: Darko Mitrović
subota 13.04.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Rešenje za Zvezdu i Partizan za narednu sezonu?

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Kad Vlade Đurović analizira aktuelna košarkaška dešavanja, to je uvek zanimljivo, pogotovo sada kada svi tražimo prave razloge zašto Partizan i Crvena zvezda nisu uspeli da se plasiraju makar u taj plej-in Evrolige.

Kao jedan od glavnih razloga Đurović je izneo stav da Zvezda i Partizan nemaju igrače koji su sposobni da u kontinuitetu rešavaju utakmice u neizvesnim završnicama, pa je, s tim u vezi, predložio i rešenje problema.

On smatra da bi Zvezda i Partizan trebalo više da ulože u po jednog igrača koji bi rešavao utakmice, nego u više njih koji nemaju taj kvalitet.

Na primer, u nekog kao što je Majk Džejms iz Monaka...

''Mislim da Panter i Ledej nikad ništa nisu osvojili i o čemu onda da pričamo? Dobro, Naneli jeste... Kažem, nema igrača odluke, ali onda, teoretski, mislim da je bolje da kupimo dva igrača za dva miliona, dvojicu za po milion (što je ogromna suma za nas, ne znam ni odakle se nađu tolike pare), nego kupiti 4 igrača od po 500.000. A oba kluba su radila tako da su napunili ekipe, imaju po 15 igrača, čak i dobri igrači sede na tribinama, ali nisu vrhunski'', rekao je Đurović i naveo konkretne primere iz prošlosti, kada su Bosna, Cibona, Jugoplastika i Partizan osvajali titule prvaka Evrope.

''Da li bi Bosna osvojila titulu prvaka Evrope da nije imala Mirzu Delibašića, ili Varajića? Oni su rešavali. Cibona je imala Dražena. U Partizanu je Đorđević rešavao. Kad nije on, rešavao bi Danilović. 

Kukoč, Rađa ili Duško Ivanović u Jugoplasitici. Ljudi zaboravljaju da je  Duško Ivanović u svim odlučujućim utakmicama u Evropi dao najviše odlučujućih koševa.

Prema tome, bolje da imam Džejmsa nego Nejpira, Jaga i Hangu. Džejms je skup, košta milion i po? Pa i ova trojica koštaju toliko, tri puta po pola miliona. Ja to tako gledam'', objasnio je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke