Majk Tobi je zver za AdmiralBet ABA ligu, Zvezda sa "+32" ispratila Igokeu

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.12.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Crvene zvezde za kraj godine.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu sa 80:48 u dvorani Aleksandar Nikolić u okviru 14. runde AdmiralBet ABA lige.

Trijumfalan završetak 2023. godine za Crvenu zvezdu i to veoma ubedljiv. Nije tim Janisa Sferopulosa spram sebe imao ravnopravnog protivnika i videlo se da će utakmica ići u jednom smeru u prvim minutima čime je Crvena zvezda došla do skora od 13-1 u AdmiralBet ABA ligi.

Sam početak utakmice ostao je obeležen debijem Nikole Topića koji je krenuo meč kao starter zajedno sa Nemanjom Nedovićem, Rokasom Gedraitisom, Dejanom Davidovcem i Majkom Tobijem. I upravo je on postigao prve poene na utakmici demonstriravši još jednom svoj ulaz. Solidno je izgledala Crvena zvezda protiv tima koji je doživeo turbulencije u prethodnim danima i već posle polovine prve četvrtine domaćin je imao dvocifrenu prednost (15:5).

Dosta loš ofanzivan početak imala je Igokea. Nisu uspevali da pronađu način da poentiraju u dovoljnoj meri kako bi koliko-toliko pratili Crvenu zvezdu. Ubacili su ih svega 13 za prvih 10 minuta, dok je domaćin zahvaljujući lakim poenima išao ka mirnoj luci. Malo je to bilo poljuljano odličnim početkom drugog poluvremena ekipe Igokee kada su Bošković, Milosavljević i Karmajkl kreirali seriju 0:6, ali je to odmah u korenu sasekao tajm-autom Janis Sferopulos. Nakon toga, posle nekoliko promašaja, Jago postiže karakterističnu trojku sa visokim lukom, a onda u lošem napadu koji je Brazilac organizovao slično čini i Adam Hanga čime se ubija svakakav momentum Igokee.

Bilo je vidljivo da ekipa veruje Nikoli Topiću čije se samopouzdanje moglo namirisati, a tim je to prepoznao. Tako ih je sa osam poena i predvodio u prvom delu utakmice, ali sjajan je posao defanzivno radio Dejan Davidovac sa čak četiri skoka i tri ukradene lopte pred veliki odmor.

Zvezda se ispucavala na startu nastavka. Od ukupno pet uzetih šuteva, četiri su bili za tri poena i svaki je promašen. Upisao se samo Majk Tobi i to zahvaljujući zakucavanjem. Prišla je Igokea na 12 razlike, ali nije to dugo potrajalo pošto je Nemanja Nedović prekinuo "sušu“ trojkom.  Agresivnija je bila Crvena zvezda sve vreme, uz odličnu rolu Majka Tobija koji je po završetku treće deonice došao do dabl-dabl učinka. Još jednom slovenački centar piše blistav meč u AdmiralBet ABA ligi, još da ponovi slične predstave i u Evroligi... Deset minuta na klupi u drugom poluvremenu proveo je Nikola Topić vrativši se na pet minuta pred kraj, dok je tada prvi put ušao i Dalibor Ilić.

Došla je Zvezda i do najviših "+32", odbrana je bila na visokom nivou i može se reći savršen meč domaćina kojeg je i šut spolja služio na zavidnom nivou (39 odsto).

Majk Tobi je upisao 13 poena i 12 skokova, 10 je ubacio Dejan Davidovac uz devet skokova. Nemanja Nedović je ubacio devet, a Nikola Topić je imao osam poena, onih iz prvog poluvremena. Mario Nakić je sa 12 poena predvodio Igokeu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke