Majstor Harden utišao zvižduke, Embid u "Jokić izdanju", junak večeri ukrao dvocifreni broj lopti!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 04.03.2021.
08:29
Izvor: Sportske.net

"Brada" se vratio u Hjuston, Kamerunac rešio derbi, tripl-dabl momka iz Indijane, ali kakav!

AP Photo/Tony Dejak
AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Svakako da pobeda Sakramenta nad Lejkersima zvuči kao iznenađenje, ali Lejkersi su u goste stigli bez Džejmsa i Lebrona, dobro se borili, ali u završnici Šreder i Harel su promašili šuteve, Kingsi nekako sačuvali pobedu. Lebron je inače propustio prvi meč u sezoni, ali videćemo ga na Ol-Staru u nedelju.

Badi Hild je ubacio 29 poena za Sakramento, Bjelica sasvim dobar, 6 poena, isto toliko asistencija i pet ukradenih lopti.

Damijen Lilard je pogodio trojku na 13 sekundi od kraja i prelomio meč sa Voriorsima. On i Melo Entoni su dali po 25 poena, Kariju nisu vredela 35, njegov tim je izgubio +5 u poslednja četiri minuta meča, jer je Lilard ubacio u brzinu, gostima nije bilo spasa.

Luke Dončića nije bilo u timu, Dalas je dobio Oklahomu, spustivši Tander na 78 poena. Ni sami nisu bili efikasni, falili su poeni Slovenca, Porzingis je ubacio 19 poena, imao 13 skokova, a gosti su imali samo 33% šuta, najgori ofanzivni meč u sezoni. Boban Marjanović nije učestvovao u pobedi.

Zak Lavin čeka svoj prvi odlazak na Ol-Star, u sjajnoj je formi, dao je 36 poena, pogodio četiri bacanja u poslednjem minutu, pa su Bulsi odneli pobedu iz Nju Orleansa. Kobi Vajt je dodao 25 koševa, Pelikansi su se vratili sa -19 na dva poseda, ali nije bilo snage za preokret.
Teri Rozije i Gordon Hejvard su iskombinovali 55 poena, Šarlot je uzeo meru očajnoj Minesoti. Podvig Atlante okrenuli su -19 na Floridi protiv Orlanda, Jang je ubacio 32 poena, na kraju bio dobar sa penala, pa je v.d trener Nejt MekMilan koji je zamenio Lojda Pirsa stigao i do druge pobede. Bogdanović je završio sa devet poena za dvadesetak minuta, "zarđao" mu je šut, pogodio je jednu od pet trojki, ali pre ili kasnije u Houksima ne sumnjaju ući će u ritam. Na drugoj strani, sjajni Vučević 29 poena, 9 skokova.

Harden je nastavio teror po povratku na Zapad, još jedan tripl-dabl i to ovoga puta protiv Hjustona. Nosio je svojevremeno u Roketsima broj 13, sada im naneo 13. uzastopni poraz. Ubacio je 29 poena, imao 14 asistencija i 10 skokova. Ovo je sedma pobeda na strani u nizu za Netse, što je rekord franšize. Oni su dobili 10 od poslednjih 11 mečeva. Oko 3500 ljudi je pod restrikcijama bilo u dvorani, većina je zviždala Hardenu, ali nije ga to mnogo dotaklo. Hjuston je imao samo osam igrača na raspolaganu, Vlil je dao 36 poena, Oladipo 33, najviše od kada je stigao u Teksas. Ali, nije da je mnogo pomoglo. Inače, Hjuston će tokom sezone povući Hardenov broj 13, on će postati sedmi igrač Roketsa kome će biti ukazana ta počast.

Sjajan derbi u Filiju, Embid je rasturio Jutu, 40 poena, 19 skokova, pogodio je trojku za produžetak posle koga su Siksersi dotukli lidera. Simons je dodao 17 poena za vodeći tim Istoka koji ima skor 24-12. Inače na meču su bila četiri igrača koja ćemo gledati u nedelju na Ol-Star utakmici, Embid i Simons, odnosno Mičel i Gobert.

Iznenađujući tripl-dabl Ti-Džej MekKKonela, 16 poena, 13 asistencija i 10 ukradenih lopti je odveo Indijanu do pobede u Klivlend. MekKonel je pogodio svih osam šuteva, klupa Pejsersa je okrenula meč i sprečila peti poraz tima u nizu. Inače NBA rekord u broju ukradenih lopti drže Kendal Džil iz Nju Džerzi Netsa i Leri Kenon iz San Antonija koji su ukrali po 11. MekKonel je već pravio tripl dabl, po 10 poena i skokova, 11 asistencija, ali nikada sa ukradenim loptama. On vodi u ovoj kategoriji u ligi, dve krađe po meču.

Derbi Severa je odigran u Tampi koja je dom Reptorsa zbog korone ove sezone. Detroit je slavio protiv Kanađana, Vejn Elington je ubacio 25 poena, osam trojki, Toronto bez trojice najboljih, trenera, i njegovog stručnog štaba, virus ih je desetkovao.

Rezultati:

Klivlend - Indijana 111:114
Filadelfija - Juta 131:124 pr.
Toronto - Detroit 105:129
Hjuston - Bruklin 114:132
Minesota - Šarlot 102:135
Nju Orleans - Čikago 124:128
Orlando - Atlanta 112:115
Dalas - Oklahoma 87:78
Portland - Golden Stejt 108:106
Sakramento - LA Lejkers 123:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke