Majstor Luka! Dončić vratio seriju u zaliv!

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.05.2022.
07:10
Izvor: Sportske.net

Dalas preživeo, 119:109, smanjili na 3:1...

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Dalas je izbegao metlu. Luka Dončić je ubacio 30 poena i imao 14 skokova, Teksašani su uspeli da dobiju meč i vrate seriju u zaliv. Slovenac je dodao još devet asistencija, ali za razliku od prethodnih mečeva imao je pomoć.

Fini-Smit je ubacio 23 koša, Bjulok 18 iz šest trojki. Mavsi su pogodili 20 trojki, imali su ogromnu prednost, +29, koju je rival spustio na -8. Tada se vratio Kari, Ker je verovao u preokret, ali je domaćin preko Dončića i Bjuloka postigao narednih pet poena i završio posao.

Ovo je bio prvi poraz Golden Stejta posle devet pobeda u nizu u Zapadnim finalima, ali svejedno, oni i dalje drže konce u rukama. Imaće drugu meč loptu na svom terenu.

Verovatno znate da se nijedan tim nije vratio iz deficita od tri meča i dobio seriju u istoriji, u stvari samo 3 od 146 su uspeli da izjednače i onda izgube majstoricu. Dalas je i dalje daleko od majstorice, moraće da dobije u San Francisku dva puta (i još jednom u Teksasu) ako želi jedinstveni preokret u istoriji NBA košarke.

Deluje nemoguće, sigurno da Golden Stejt ne može puno lošije od noćas, Kari je završio sa 20 poena, sedam Voriorsa je bilo dvocifreno, ali su imali slabije procente šuta nego u prethodnim mečevima, pogotovo za tri poena. U to promašili su i devet bacanja, pa nije bilo puno nade za favorita u ovoj četvrtoj utakmici.

Istočna serija koja bi mogla da bude epska nastavlja se večeras na Floridi. Po brejk na obe strane, Majami i Boston kreću od početka, 2:2 je, verujemo da Seltiksi večeras imaju šansu za novi brejk. Proverićemo teoriju na AdmiralBet oni daju kvotu 1.75 na dvojku, Majami će biti oslabljen i ovo bi mogao da bude ključ za finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke