Majstor Luka se igrao sa šampionom!

Autor: Boris Jovanović
sreda 30.11.2022.
07:54
Izvor: Sportske.net

Dončić rasturio Voriorse!

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Rimejk finala zapadne Konferencije bio je prava prilika za Dalas da prekine seriju četiri poraza, najduži niz od kada je Džejson Kid trener. Tim Hardevej Džunior je propustio prošlogodišnje finale, sada je bio na parketu u pravom trenutku, da pogodi ključnu trojku i prelomi utakmicu protiv šampiona. Luka Dončić je brojao do 41, igrao se sa Voriorsima, na drugoj strani Kari 32 poena. Stef je pogodio trojku preko Maksija Klebera za vođstvo Golden Stejta, ali je Hardevej uzvratio. U finišu su "Ratnici" imali par šansi, ali pobeda je ostala u Teksasu. Luka je imao i 12 skokova, 12 asistencija i 4 ukradene lopte u 51. tripl-dablu karijere.

Džulijus Rendl je sebi čestitao 28. rođendan pobedom protiv Detroita, ubacio je 36 poena, Niksi imaju recept za Pistonse, ovo je njihova 11. pobeda u nizu protiv Detroita. Agresivna igra gostiju bila je ključ, Detroit nije pobedio Njujork bezmalo tri godine, od januara 2020.

Velika partija Normana Pauela u poslednjoj četvrtini je okrenula meč u Orlandu. On je ubacio 22 od 32 poenba u poslednjoj četvrtini, Klipersi su sa -13 pred poslednji period stigli do pobede. Portlandu ostaje žal, bacili su neverovatnu partiju Anfernija Simonsa koji je pogodio devet trojki za 37 poena. Grant je dodao 32, i opet nije bilo dovoljno. Kod Klipersa, Redži Džekson 24 poena, 12 asistencija, Zubac nakon partije karijere u prošlom meču, 12 poena, 13 uhvaćenih lopti.

Rezultati:

Detroit - Njujork 110:140
Dalas - Golden Stejt 116:113
Portland - LA Klipers 112:118

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke