Makabi bi da pokvari posao Partizanu, ali operacija je teška za sve!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 14.07.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Ne žele da ga se odreknu.

EPA-EFE/TERESA SUAREZ
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Povezane vesti

Košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva ima dosta poteškoća da napravi konkurentan tim za narednu sezonu usled političke situacije u Izraelu.

Igraće i u novoj kampanji u Beogradu što će značiti poprilične troškove i izostanak prodaje ulaznica. "Menora Mivtakim arena" je prepuna za svaku sezonu, a sada je pitanje da li će uopšte moći da imaju podršku svojih navijača u evroligaškim utakmicma. Sama završnica prošle sezone im je to omogućila, no za sada ostaje nejasno hoće li se to odraziti na narednu.

Ekipu su napustili svi starteri, od Vejda Boldvina, Lorenza Brauna, Bonzija Kolsona, do Džoša Niba. Tako sada Makabi traži rešenja koja su makar približna. Pričalo se i priča se o Aleksi Avramoviću s tim da je konstatovano da on radije ne bi sa svojom porodicom putovao u Tel Aviv. Ali, ako će već Makabi igrati u Beogradu najveći deo sezone, onda postoji šansa da on ipak potpiše za "žute". 

No, neko koga žele takođe na poziciji organizatora igre jeste rasni plejmejker Ti-Džej Šorts, čovek koji se povezivao sa Partizanom poslednjih sedmica. Najkorisniji igrač Evrokupa iz prošle sezone i košarkaš Pariza je prilično teška operacija za bilo koji tim jer je pod ugovorom sa francuskim klubom i obeštećenje za njega nije malo.

On je u Makabiju imao primanja od 500.000 dolara godišnje u prošloj sezoni, uz bonuse. To nije problem ni za Partizan, a ni za Makabi, ali jeste inicijativa Pariza da on ostane u "Adidas areni" i bude deo tima koji će nastupati u Evroligi od oktobra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke