Makabi koristi krah ruskih timova i pravi ekipu za vrh Evrolige!

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.03.2022.
18:39
Izvor: Sportske.net

Profiteri?

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva planira da ojača tim za narednu sezonu Evrolige, a prema informacijama "Jurohupsa", gledaju ka ruskim ekipama.

Razlog za tako nešto je i te kako poznat. Ruski timovi su završili svoje učešće u evropskim takmičenjima ove sezone zbog invazije te zemlje na Ukrajinu i veliko je pitanje kakav će biti njihov položaj u budućnosti. Moskovski CSKA je ostao bez Danijela Heketa i Tornikea Šengelije, a sada bi bez značajnih ljudi mogao da bude i Zenit.

Naime, Makabi iz Tel Aviva kuje plan prema kojem bi angažovali trenera kluba iz Sankt Peterburga Ćavija Paskvala, a u paketu s njim bi u Izrael doveli Mateuša Ponitku i Aleksa Pojtresa. Funkciju prvog trenera ekipe u ovom trenutku vrši Avi Even jer je klub nedavno prekinuo saradnju sa Janisom Sferopulosom.

S ovakvim pojačanjima, Makabi bi mogao da figurira za sam vrh Evrolige u narednoj sezoni imajući u vidu nekoliko aktuelnih igrača u ekipi. Tu je, pre svih, Skoti Vilbekin, zatim Ante Žižić, Džejms Naneli, Derik Vilijams...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke