Makabi našao razloge poraza, Efes "igrao" za Partizan!

Autor: Boris Jovanović
petak 18.10.2024.
07:43
Izvor: Sportske.net

Izraelci pokazali dva lica...

Photo by Vatroslav Hladny/Starsport.rs ©
Photo by Vatroslav Hladny/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Teško je pao sinoćnji poraz Izraelcima. Makabi je posle sjajnog izdanja protiv Efesa pao u sudaru kao "domaćin" protiv Partizana.

Poraz je na sebe preuzeo trener Kataš koji kaže da je pogrešio što nije koristio dužu rotaciju i dodao da su stvari izgledale ružno u drugom poluvremenu, ali da nije do igrača.

Mediji kažu da je Partizan za razliku od Efesa znao gde mu preti opasnost, da ih je Li "upozorio" u utorak u pobedi nad Turcima koliko može pa su ga jakom odbranom zadržali na pet poena i učinili da neverovatna partija Amerikanca protiv Turaka izgleda kao početnička sreća.

Uz njegovu lošu partiju potencira se umor, klupa je tanka, zamena za Džordana Lojda nije nađena, povređeni su Jokubaitis i Gabrijel. Inaće, Saben Li neće putovati na utakmicu u Izrael protiv Gilboa Galila, ostaje u Beogradu.

Kataš je rekao da je raspored ludački i da u ovom trenutku Makabi ne može da odgovori igranju dve evroligaške utakmice nedeljno. Uz to, ubijaju ih putovanja, odmah posle meča u Tel Avivu u nedelju sledi povratak u Evropu, u četvrtak igraju u Kaunasu protiv zahuktalog Trinkijerijevog Žalgirisa.

Neki mediji navode da je Partizan pojačao ritam u nastavku, da je Obradovićev tim bio mnogo agresivniji, da im je bilo jasno da moraju da zatvore reket i spreče ofanzivni skok Izraelaca. Ističu Sterlinga Brauna kao lidera tima u pobedi. 

U svakom slučaju, nakon duplog trijumfa Partizan lakše diše, a potvrdu će morati da napravi već u sredu kada u Arenu stiže Virtus.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke