Makabi u drami odbranio "Pionir" i došao na korak do fajnal-fora!

Autor: Mladen Heleta
utorak 30.04.2024.
21:08
Izvor: Sportske.net

Tim iz Tel Aviva dominirao 38 minuta, a onda zamalo sve uprskao.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Košarkaši Makabija savladali su Panatinaikos u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" rezultatom 85:83, poveli sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige i došli na korak od plasmana na fajnal-for, koji će se igrati u Berlinu.

"Ponos Izraela" će "meč loptu" za Berlin imati za dva dana na istom mestu, dok će PAO tada pokušati da vrati brejk i zakaže majstoricu u Atini.

Makabi je večeras u Pioniru imao glasnu podršku sa tribina od preko 1.000 navijača, vlasnik i trener gostiju Dimitris Janakopulos i Ergin Ataman su izviždani, a na terenu je tim iz Tel Aviva dominirao 38 minuta, iako ponovo lišen pomoći ponajboljeg igrača Vejda Boldvina. 

Činilo se da će lako upisati trijumf, međutim, PAO se na neverovatan način vratio, izjednačio rezultat na 15 sekundi pre kraja, ali je u poslednjem napadu Grent napravio loš faul, poslao Lorenca Brauna na liniju za slobodna bacanja, a ovaj je pogodio oba puta, za 85:83.

Imao je Panatinaikos 2,6 sekundi za poslednji napad, ali je Nan promašio trojku za pobedu.

Domaće se povukli su Nibo i Kolson, Makabi je na poluvreme otišao sa +9 (46:37), a onda se u trećoj četvrtini razigrao i Lorenco Braun, krenuo da deli "svemirske" asistencije, razigrao kompletnu ekipu, pa je prednost nominalnog domaćina otišla i do +18 (57:39).

Ipak, PAO je uspeo da na krilima bivših igrača Partizana Lesora i Papapetrua priđe na -8, ali je Lorenco Braun imao odgovor, pogodio je trojku uz zvuk sirene, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo rezultatom 67:56. 

U četvrtom periodu je Panatinaikos probao da se vrati, Džoš Nibo mu je najpre odbijao nalete sa nekoliko atraktivnih zakucavanja, ali tim iz Atine nije odustajao i "mic po mic" je došao na -1, minut i 13 sekundi pre kraja. Kendrik Nan je u toj seriji ubacio četiri trojke. Potom je Lesor bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, izjednačio na 83:83 i propustio šansu za vođstvo. 

U poslednjem napadu Makabija se desila gore opisana situacija, pa je Lorenco Braun izrastao u heroja.

Džoš Nibo je blistao kod pobednika sa 25 poena. Lorenco Braun je upisao 16 poena i osam asistencija.

Kod Panatinaikosa, 25 poena Nana, 17 Papapetrua i 16 Lesora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke