Makabi potučen u Pireju, Olimpijakos izjednačio rekord Evrolige

Autor: Aleksandar Golubović
petak 19.11.2021.
21:45
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče domaćina u Pireju.

 EPA-EFE/Anatoly Maltsev
EPA-EFE/Anatoly Maltsev

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa imali su veče za pamćenje u dvorani "Mira i prijeteljstva" pošto su u meču 11. kola Evrolige ubedljivo slavili protiv Makabija iz Tel Aviva 90:73 (35,8, 16:18, 20:19, 19:28) u meču u kojem je izjednačen jedan od rekorda ovog takmičenja.

Makabi je bio pregažen u prvom poluvremenu, a Olimpijakos je već na kraju uvodne četvrtine stigao do neverovatnih 27 poena razlike, čime su izjednačili rekod po najvećoj prednosti koju je jedan tim ostvario na kraju uvodne deonice.

Prethodno je to uspelo Kinderu iz Bolonje još davne 2001. godine, što samo svedoči o kakvom podvigu je reč.

Silovito je u meč ušao Tajler Dorsi, koji je ubacio dve trojke, a pridružili su mu se Kostas Papanikolau i njegov imenjak Slukas.

Koliko je gostujući tim bio van ritma svedoči i to da su za 10 minuta ubacili svega osam poena, a MVP prošlog kola Evrolige Skoti Vilbekin doslovno se nije video na terenu.

U drugoj četvrtini gosti su koliko-toliko pružili bolji otpor, a već posle nekoliko minuta igre zahvaljujući Sorkinu i Rejnoldsu stigli do minus 18, ali je Olimpijakos na poluvreme odneo čak 25 poena viška.

Treća četvrtina donela je mirno održavanje prednosti domaćih, koji su pre ovog meča bili u blagoj krizi rezultata.

Makabi je imao seriju od 5:0, ali je ubrzo uzvratio i domaćin uzvratio, pa se u završnu četvrtinu ušlo sa ogromnih 26 poena prednosti u korist domaćeg tima.

Gosti su poslednju četvrtinu počeli sa dve trojke Dibartolomea i više navrata bili na minus 20, a finiš utakmice dočekali su i sa nižom razlikom, ali je vremena bilo premalo da se isprave sve greške iz prethodnog dela utakmice.

Najzapaženiji u pobedničkom timu bili su Slukas sa 18 i Dorsi sa 17 poena, a za njima se istakao i Vezenkov sa 15, dok su samo Nanli sa 14 i Sorkin sa 10 bili sa dvocifrenim učinkom kod gostiju koji su na kraju koliko-toliko odbranili čast.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke