Makabi se vratio u formu pred Partizan, Virtus pao u ''Pioniru''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.01.2024.
22:49
Izvor: Sportske.net

Debakl u Istanbulu se pokazao kao prolazna slabost.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Dva dana pred duel sa Partizanom u ''Štark areni'', ekipa Makabija je večeras kao formalni domaćin u beogradskom ''Pioniru'' savladala odličnu ekipu Virtusa sa 95:78.

Makabi se tako vratio u pobednički ritam posle debakla u prošlom kolu protiv Fenerbahčea u Istanbulu (109:74) i upisao dvanaesti trijumf u 20 odigranih kola, a Virtus je posle tri uzastopne pobede iz prethodna tri kola, tek šesti put poražen u Evroligi ove sezone.

Tokom prvog poluvremena, ekipa Makabija se prilično mučila u šutu iz igre, vrlo loše procente su imali, dok je na drugoj strani Marki Belineli ''rafalno'' pogađao trojke, imao je četiri pogođene iz prvih pet pokušaja i Virtus je uglavnom imao rezultatsku prednost tokom prvih 20 minuta.

Ipak, Makabi je u finišu druge četvrtine uspeo da se napadački stabilizuje i da pređe u vođstvo rezultatom 46:45.

Nastavak meča doneo je potpunu dominaciju ''Ponosa Izraela'', Virtus je ostao bez rešenja u napadu, a na drugoj strani je Vejd Boldvin postao nezaustavljiv i prednost Makabija je porasla do maksimalnih ''plus 19'' na ulasku u finiš meča.

Boldvin je meč završio sa 22 poena, 7 asistencija i 5 skokova, odličan je bio i Dibartolomeo sa 16 poena i četiri skoka, Kolson je upisao 14, Sorkin 13, a Lorenco Braun 12 poena.

U ekipi Virtusa nije bilo mnogo raspoloženih igrača, Belineli je upisao 24 poena (7/12 za tri), a osim njega je dvocifren učinak imao još samo Kordinije sa 13 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke