Makundu ipak napustio Budućnost, ostaje u Evrokupu

Autor: Mladen Heleta
utorak 16.07.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Postojala je obostrana želja da se saradnja nastavi, ali...

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Francuski košarkaš Joan Makundu, koji je prošle sezone nastupao za podgoričku Budućnosti i definitivno naredne sezone neće nositi plavo-beli dres, pošto ga je danas predstavio Turk Telekom.

Krilni centar je stigao u Podgoricu na pozajmicu iz francuskog Monaka, a brzo je zbog svojih dobrih partija i atraktivnih poteza postao jedan od omiljenih igrača podgoričke publike.

U AdmiralBet ABA ligi je u proseku imao 8,4 poena i 4,5 skokova po meču, a u u Evrokupu je prosečno beležio 11 poena i 4,6 skokova.

Pominjalo se nezvanično da je postojala obostrana želja da Makundu produži saradnju sa crnogorskim šampionom, ali do toga nije došlo.

Bilo je jasno i kada je Budućnost potpisala Džuvana Morgana, koji bi trebalo da pokrije poziciju "četvorke", da će Makundu najverovatnije promeniti sredinu.

I Budućnost i Turk Telekom će sledeće sezone ponovo igrati u Evrokupu, ali neće biti u istoj grupi.

Podgoričani su u grupi A, gde su još Hapoel Tel Aviv, Gran Kanarija, Huventud, Ulm, Bešiktaš, Bahčešehir, Vulvs, Trento i Sopot.

Tim iz Ankare je u grupi B, a tu su i Valensija, Hapoel Jerusalim, Burž, Venecija, Aris, Panevežis, Cedevita Olimpija, Hamburg i Kluž.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke