Maljković: "Naučili smo lekciju"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 15.06.2023.
17:50
Izvor: Sportske.net

Srbija pobedom otvorila Evrobasket.

KSS
KSS

Povezane vesti

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković bila je zadovoljna nakon trijumfa na startu Evropskog prvenstva.

Srbija je u Ljubljani savladala Tursku sa 71:63 u prvom kolu grupe D i tako na najbolmogući način krenula u odbranu titule.

"Dosta važna pobeda i ono što me raduje je da smo hteli da pokažemo da je lekcija naučena što se tiče prvih utakmica i tih šokova. Svih 11 igračica su pokazale šta mogu kada rade zajedno i ako jedna samo ne igra kako treba mi smo loši i to je bilo odlučujuće danas", rekla je Maljković.

Naredni protivnik je selekcija Slovačke, a taj meč igra se sutra od 20.45 sati.

"Slovačka je visoka ekipa sa dosta dobrih šutera i promenama odbrane pa očekujemo dosta zone i presinga preko celog terena. Da su loše izgubile bi 30 razlike od Mađarske, a to je bila egal utakmica. Svaka će utakmica biti teška i samo ako imamo ovaj pristup posebno sada kada nas je 11", dodala je Maljković.

Okupljene predstavnike medija je zanimalo šta je bilo sa Aleksandrom Crvendakić.

"Smrtni slučaj u porodici, ne znam stvarno"
, kratko je odgovorila Maljković.

Imala je samo reči hvale za energiju Maše Janković

"Sve moraju da vuku, nisam ja baš primetila da je ona bila bitna toliko koliko vi kažete jer je pravila dosta grešaka. U svakom slučaju energija kod svih i one to znaju, pametna su deca u pitanju i znaju sve. Ne mogu da vam kažem šta je u pitanju, moramo da budemo pametni i dela su dela, to je sve što treba u svakoj utakmici", zaključila je Maljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke