Maljković:"Ako neko može nama da uzme 18 skokova u napada, možemo i mi nekom"

Autor: Maša Vuković
petak 18.06.2021.
15:05
Izvor: Sportske.net

Srbija je bila ubedljiva.

fiba.basketball.com

Povezane vesti

Košarkašice Srbije ubedljivo su savladale grčku reprezentaciju rezultatom 85:51, a selektorka srpskog tima Marina Maljković prokomentarisala je meč.

"Ako nama neko može da uzme 18 skokova u napadu, kao što je to uradila Italija, valjda i mi možemo nekome da uzmemo 18 skokova u napadu. To je bio zadatak, uzeli smo 20 skokova u napadu. Sad to treba da nastavimo, to treba da bude potpno normalna stvar za svaku utakmicu jer, čim smo sada imali toliko skokova, znači da možemo… Možda ne možemo svaki put 20, ali zašto ne bismo svaki put imale sigurnih preko deset… To možemo da uradimo, to je nešto što krasi našu igru. To nam uliva veliko samopouzdanje, jer imaćemo drugu šansu, ako promašimo. Mislim da nam je to potrebno. Odigrali smo pametan presing, bez da pravimo neke „divljačke“ penale, već da odradimo posao kako treba da se odradi. Nisam zadovoljna pozicionom odbranom, kao i kontranapadom, koji može da bude mnogo, mnogo bolji", rekla je selektorka.

Subota je slobodan dan, takmičenje se nastavlja u nedelju u 12.00 sati utakmicom protiv Crne Gore za prvo mesto u grupi.

"Crna Gora igra ozbiljno, to je tim kome ćemo najozbiljnije moguće pristupiti. Imamo veliki respekt prema njima, prema njihovim vodećim igračicama koje se jako dobro poznaju i koje su na odličan način se kvalifikovale na Evrobasket. Dobro ćemo pripremiti tu utakmicu. Ako ispravimo to o čemu sam pričala, onda ćemo imati dobru utakmcu. Ako ne ispravimo, imaćemo problem sa Crnom Gorom", zaključila je Maljkovićeva.

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.