Maljković: "Moramo mnogo bolje!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 25.09.2022.
14:47
Izvor: Sportske.net

"Sa nama se nikada ne zna"

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkašice Srbije poražene su u trećem kolu grupe "B" Svetskog prvenstva od domaćina Australije rezultatom 69:54.

Selektorka Srbije Marina Maljković rekla je da je ekipa imala nekoliko sjajnih trenutaka tokom utakmice, ali i mnogo grešaka i da u naredne dve utakmice mora mnogo bolje da igra.

"Očigledno da još nismo dosegli nivo kada možemo da igramo na istom nivou svih 40 minuta, da radimo ono što najbolje radimo. U naredna dva meča moramo to mnogo bolje. Bili smo svesni da će Australija biti posebno motivisana zbog poraza na turniru u Beogradu, baš kao što je bila i Kanada koju smo pobedili u prvom kolu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na to je tim bio spreman", navela je Maljković, preneo je Košarkaški savez Srbije. 

Ona je dodala da ekipa u svaku utakmicu ulazi bez kalkulacija, sa željom da pobedi. 

"Tako je bilo sada, tako će biti uvek i u naredna dva meča. Na ovom Svetskom prvenstvu je izuzetan kvalitet košarke, žao mi je samo zbog toga što je došlo posle napornih sezona, posebno za devojke iz WNBA, pa ne možemo da ih vidimo u najboljem izdanju. Inače je organizacija savršena, ne možemo ni na šta da se požalimo", rekla je Maljković.

Reprezentativka Saša Čađo rekla je da je tužna zbog poraza, ali da je ekipa uradila najbolje što je mogla u ovom trenutku.

"Imali smo jasan plan koji nam je Marina dala, ali poštovali smo ga samo u pojedinim momentima. Iako je ovaj tim nov, neki kažu i mlad, ne želim da tražim izgovore. Moramo da nastavimo da se borimo i radimo ono što nam se kaže. I pored ovog poraza, sigurna sam da će ovaj tim u budućnosti, ako ne i sada, sa nama se nikad ne zna, da pravi velike rezultate", navela je Čađo. 

Posle tri odigrane utakmice naše košarkašice imaju skor od jedne pobede i dva poraza.

 U četvrtom kolu Srbija će u ponedeljak od 5.30 igrati protiv Malija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke