Maljković objavila konačan spisak za Eurobasket

Autor: Beta Beta
nedelja 07.06.2015.
23:08
Izvor: Beta

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković skratila je u nedelju spisak igračica za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj na konačnih 12 imena.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Sa konačnog spiska otpale su Aleksandra Crvendakić i Sanja Mandić a selektorka je obrazložila svoju odluku na sledeći način.

"Sanja je prošle godine izborila mesto među 12 igračica na Svetskom šampionatu. Ovog leta, posle dosta naporne sezone nije bila na traženom nivou. U svakom slučaju to je devojka na koju najozbiljnije računam u budućnosti. Isto važi i za Aleksandru Crvendakić, koja ima mali problem što dominira u mlađim kategorijama, a ovde se teško snalazi. U svakom slučaju dobile su precizna upustva šta treba da rade, kako bi već od novembra bile uz reprezentaciju Srbije", rekla je selektorka.

Srbija u Mađarsku polazi u utorak ujutru, a prvi meč odigraće u četvrtak protiv Letonije.

"Uveliko se spremamo za utakmicu sa Letonijom. Definitivno nas čeka težak meč. To je tim koji je atletski najbolji u našoj grupi, taktički doteran do detalja. Biće vrlo neugodan protivnik na startu šampionata i prilika da pokažemo od čega smo satkane", rekla je Marina Maljković.

Srpski tim se tokom priprema spremao za sve moguće situacije na Evropskom prvenstvu.

"U ovom trenutku je najvažnije da igračice budu spremne i na pobede i na poraze. Ovo prvenstvo ne traje dva dana, već duži period i smatram da će razliku napraviti tim koji i poraz bude video kao motivaciju, a ne kao kriznu situaciju i koji će na pravi način uživati u pobedi u datom trenutku, a onda se vrlo brzo prebaciti na ključni cilj", rekla je selektorka.

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji igraće se od 11. do 28. juna, a srpska reprezentacija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke