Maljković: "Uvek smo se skupljale u čudnim situacijama"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 05.02.2024.
23:35
Izvor: Sportske.net

Srbija prvi meč igra sa Nemačkom u četvrtak u 21 sat.

Andrija Sokovic/Starsport
Andrija Sokovic/Starsport

Povezane vesti

Srpske košarkašice su otputovale u Brazil gde će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Nisu u kompletnom sastavu, pa će se deo tima priključiti u hodu. Selektorka Marina Maljković istakla je da je ovakva situacija jako izazovna za njen tim. 

"Poslednje od svih timova učesnika stižemo u Brazil. Još uvek se skupljamo svuda po svetu, jer pojedine reprezentativke imaju klupske obaveze i ovog vikenda. Imaćemo svega dva zajednička treninga pred prvu utakmicu, za razliku od naših protivnika poput Australije i Brazila koji su već mesec dana na pripremama i Nemačke, koja će imati dobrih deset dana priprema. Ovo je nikada izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Naše devojke su dovoljno pametne, dovoljno su željne i  znaju šta mogu da dobiju u Brazilu. Uvek smo se skupljale u svim čudnim i teškim situacijama, tako da očekujemo da će i ovoga puta snaga naše grupe nadjačati sve izazove", rekla je ona.

Srbija prvo igra sa Nemačkom u četvrtak, potom sa Brazilom i Australijom za vikend. 

"Sve tri ekipe sa kojima ćemo se boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu su izuzetno teške. To je najbolje što ženska košarka u svetu nudi. Australija je velika klasa, Brazil je s razlogom postavljen za organizatora turnira, zato što su konačno napravili jedan jako dobar, visok i atletski sposoban tim sa velikom dominacijom na centarskoj poziciji. Nemačka je na ekipu sa Evrobasketa iz Slovenije dovela sestre Sabali koje dobro poznajemo, tako da nas čeka težak zadatak", istakla je selektorka Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke