Maljković uveren: "Košarkaši Srbije boriće se za zlato u Parizu!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 16.11.2023.
14:30
Izvor: Sportske.net

Očekuje dvocifren broj medalja na Olimpijskim igrama.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković istakao je očekivanje da će da predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu naši reprezentativci doći do dvocifrenog broja medalja. Posebno je uveren da če do zlata doći naši košarkaši kao i Ivana Španović Vuleta i Novak Đoković koji to zaslužuju.

"Košarkaši će se na Olimpijskim igrama boriti za zlato, plus ako  Novak Đoković i Ivana Španović uzmu ono što su odavno zaslužili, siguran sam da možemo do rekordnog dvocifrenog broja medalja“, rekao je Božidar Maljković.

Maljković je u razgovoru za Tanjug, nakon potpisivanja ugovora o generalnom sponzorstvu sa Kompanijom Balkan Bet, istakao da je još pre Svetskog prvenstva u Manili verovao u košarkaše i da je ta njegova izjava zabeležena.

"Ja sam jedini Srbini, valjda, koji je rekao, a to postoji i zabeleženo kod Peđe Milinkovića na RTS-u da će košarkaška reprezentacija, zajedno sa mojim kolegom Pešićem, u Parizu da se bori za zlato. Sad kažem isto to, mada nikome ne želim da stavljam za vrat teret", naglasio je Maljković.

Takođe, ostaje nam da vidimo da li Novak Đoković može najzad da uradi ono što želi i gde mu je, na kraju krajeva, i mesto, dodao je prvi čovek OKS.

"Ako on i Ivana Španović budu dostojni svoga imena i prezimena, bogami otvaramo se prema dvocifrenom broju medalja. Uvek se pojavi i neko iznenađenje, nadam se da će tako da bude u Parizu".

Maljković je dodao da se, kada su u pitanju Igre u Parizu, plaši drugih stvari, odnosno opšte političke situacije, koja nije dobra.

"Vezan sam za Pariz 25 godina, tamo sam bio trener i moraće jako seriozno da se pristupi obezbeđenju tih Igara, koje su "rasute". Prva košarka, igra se grupna faza u Lilu, pa finale u Parizu, pa putovanja, to neće biti lako za organizovati", zaključio je Maljković.

Srbija je na prethodnim Igrama u Tokiju osvojila devet medalja, dok je u Riju 2016. godine srpski tim stigao do osam odličja.

U Londonu 2012. godine osvojene su četiri, a u Pekingu 2008. godine tri medalje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.