Maljkovićeva još dve godine: "Danilović veliki razlog mog ostanka na klupi"

Autor: Sportske Net
petak 28.01.2022.
16:39
Izvor: Sportske.net

Danas je održana i konferencija za medije.

STARSPHOTO/Pedja Milosavljevic
STARSPHOTO/Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da sportski motiv mora da postoji, ali da je presudan za njen ostanak na klupi bio predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS), Predrag Danilović.

"Sportski motiv uvek mora da postoji, ali on nije bio presudan u mojoj odluci da ostanem selektroka Srbije. Kao neko ko je obišao sva mora i okeane, dobro znam tradiciju koja obavezuje kapetana da zadnji napusti brod u slučaju problema. Reč patriotizam je toliko istrošena da ne želim da je koristim. Naša stara lepa reč, koju koristi jedan od mojih omiljenih pisaca Jovan Dučić, jeste rodoljublje i ona meni lepše zvuči", rekla je Maljković na konferenciji za medije.

"Predsednik Predrag Danilović je veliki razlog mog ostanka, to je sasvim sigurno. Verujem da je Saša Danilović garancija za ispunjavanje mojih košarkaških ambicija", dodala je ona.

Maljković je produžila ugovor sa Savezom na još dve godine, a sa selekcijom je između ostalog dva puta bila šampion Evrope, 2015. i 2021. godine, dok je 2016. u Riju osvojila bronzu na Olimpijskim igrama.

Predsednik KSS-a rekao je da je srećan zbog postignutog dogovora sa selektorkom, za koju kaže da je predana i odana kako Savezu tako i reprezentaciji.

"Od pola godine ili koliko već bude sa reprezentacijom, provede sigurno tri-četiri meseca u karantinu, što pokazuje njenu predanost KSS i devojkama koje trenira. Ponavljam da sam stvarno srećan i zadovoljan što će Marina sa nama biti još najmanje dve godine", zaključio je Danilović.

Selekcija Srbije će od 10. do 13. februara biti domaćin A turnira za plasman na Svetsko prvenstvo u Australiji, na kojem će igrati protiv domaćina Svetskog prvenstva, Južne Koreje i Brazila.

U Beogradu će takodje biti igran i B turnir sa selekcijama Francuske, Kine, Nigerije i Malija.

Turniri se održavaju u "Hali sportova Ranko Žeravica".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke