Malkolm Dilejni i Partizan? Istina je: "Da su me pozvali... Panter i Ledej su hteli da ostanu u Milanu"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 24.01.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Amerikanac je govorio o mnogim temama, ali posebno je bila interesantna ova.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Američki plejmejker Malkolm Dilejni gostovao je u podkastu "Urbonas" gde je pričao o brojnim temama, a dotakao se i spekulacijama o njegovom eventualnom prelaksu u Partizan koje su se pojavljivale prošle godine.

Nekadašnji organizator igre Bajerna, Barselone, Armanija i drugih timova  je trenutno slobodan agent i stoga se postavljalo pitanje koji bi tim bio savršen za njega u ovom trenutku. Došlo se do zaključka da bi to mogao biti Partizan zbog potrebe same ekipe, a potom i njegove veze sa Kevinom Panterom i Zekom Ledejom.

"Mislim da bi se sjajno uklopio tamo. Njegova veza sa Panterom, videli smo kako su se snašli u Milanu zajedno... Neophodan im je plejmejker, neko ko može da postiže poene. Mnogo ljudi je zaboravilo da je Malkolm rođeni pobednik, što tom timu treba", konstatovao je jedan od domaćina Erik Mekolum.

Zatim je reč preuzeo Dilejni koji se preko društvenih mreža prošle jeseni "nudio" crno-belima.

"Srpski sistem treniranja je nešto što ja generalno ne volim. Kevin i Zak su kao moja mlađa braća. Sa Kej-Pijem (op. aut. Kevinom Panterom) sam se jako zbližio te zajedničke godine u Milanu. Obojicu ih vidim van košarke kada prestanu da igraju. Prošlog leta smo se videli... Partizan je jedno od mesta za koje sam se šalio mnogo, ali da su me pozvali ranije, verovatno bih bio spreman iako sve okolnosti ne bi bile željene s moje strane. Najbolji sam kada tim nije favorizovan. Stavite me u takav sistem, u tim od kojeg se ne očekuje mnogo, ali ima dosta potencijala, tada sam najbolji. Partizan treba iskusnog plejmejkera. Rekao sam Kevinu kada su prošle sezone izgubili u Evrokupu da je jedina stvar koja im nedostaje plejmejker... U Evroligi, nebitno koga imaš u timu, bez iskusnog plejmejkera ti ćeš se mučiti. Tako... Razgoravali smo dosta i šalili se. Rekli su da moram doći, ja sam njima rekao da poruče klubu i da hoću. Nikada nisam igrao za takvu navijačku bazu", rekao je Dilejni.

Kako ističe, nije očekivao da će njih dvojica završiti izvan Armanija leta 2021. godine.

"Bio sam pomalo ljut na njih dvojicu jer se tokom leta nisu vratili u Milano. Mislio sam da ćemo izgraditi tim koji je zajedno 3-4 godine, posebno nakon što smo se domogli Fajnal-fora. Pre toga, Kej-Pi i ja smo se našli u Atlanti, on je već potpisao za Partizan, ali rekao mi je da je želeo da se vrati u Milano, ali da jednostavno nisu uspeli da se dogovore. Isto je i sa Zekom. Nisu tražili ništa ludo. Panter je bio najbolji strelac našeg tima u Evropi, Zeku je oteto priznanje za MVP-a sezone u Italiji", kazao je Amerikanac.

Priznao je i da ne prati dešavanja u evropskoj košarci, odnosno da je otpratio sve stranice informativnog karaktera tog tipa i da pogleda poneke utakmice Evrolige. Prati dobrog prijatelja Majka Džejmsa i Monako, svoj Armani, ali i Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke